Prijava

Vaša prijava

Jutros nesreća na križanju Kurilovečke i Jelačićeve: Kada će se urediti jedno od najnepreglednijih raskrižja u Velikoj Gorici?

[]

križanje kuriloveče i jelačićeve

Jutros se dogodila prometna nesreća na križanju Kurilovečke i Jelačićeve ulice u Velikoj Gorici. Sudarila su se dva automobila, BMW i službeno vozilo HEP-a koje se zaustavilo u ogradi pokraj ceste.

Vozač HEP-ova vozila teže je ozlijeđen.

Velikogoričane koji često prolaze tim križanjem ova nesreća nije iznenadila. Radi se, naime, o jednom od najnepreglednijih križanja u Velikoj Gorici, koje već godinama čeka da netko od mjerodavnih napravi nešto kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu u tom dijelu našeg grada.

Dolazeći iz Jelačićeve na sporno križanje iz smjera istoka s vozilom treba ući duboko u križanje kako bi se vidjelo nailazi li netko sa lijeve strane. Preglednost bitno smanjuje visoka živica uz cestu.

Ništa nije bolje ni ako se do Kurilovečke dolazi Jelačićevom sa zapada, odnosno iz smjera željezničke stanice. Tamo je križanje nepregledno zbog raspela i putokaza koji zaklanjaju pogled prema Kurilovečkoj.

Nije ovo prvo opasno križanje na Kurilovečkoj koje godinama čeka sanaciju. Tako je bilo i sa križanjem Kurilovečke i Ulice Andrije Kačića Miošića na kojem su, do lanjskog uređenja s uspornicima, novom signalizacijom i prometnim ogledalima, bile učestale prometne nesreće.

Objava Jutros nesreća na križanju Kurilovečke i Jelačićeve: Kada će se urediti jedno od najnepreglednijih raskrižja u Velikoj Gorici? pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.