Prijava

Vaša prijava

Poništen natječaj za komunalni javni prijevoz putnika na području Velike Gorice: Jeftinija ponuda nije prihvaćena

[]

javni

Poništen je natječaj za komunalni javni prijevoz putnika na području Velike Gorice. U odluci o poništenju koju je objavio Grad Velika Gorica u Oglasniku javne nabave se navodi kako je ponuda Autotransa je odbijena jer prelazi planiranu cijenu. Iako je druga ponuda bila jeftinija nije prihvaćena jer je utvrđeno da zajednica ponuditelja Autoturist i Čazmatrans nisu dostavili potrebne dokaze kojima dokazuju prosječnu starost autobusa.

Također je utvrđeno kako Čazmatrans ima duga na osnovu javnih davanja u iznosu većem od 334 tisuće eura. Iz tih razloga njihova ponuda nije se mogla prihvatiti.

Podsjetimo, procijenjena vrijednost komunalnog javnog prijevoza za sedmogodišnje razdoblje iznosila je 15,1 milijuna eura.

Tvrtka Autotrans s Cresa dala je ponudu koja znatno premašivala procijenjenu vrijednost javne nabave u iznosu 27,8 milijuna eura u što je uključen PDV.

Zajedničku ponudu, znatno nižu, poslale su tvrtke Autoturist Samobor i Čazmatrans i ona iznosi 14,6 milijuna eura.

Na ovu odluku prijevoznici mogu žaliti Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave. Ako se žalbe odbiju, a možemo pretpostaviti da hoće, Grad će raspisati novi natječaj.

 

Objava Poništen natječaj za komunalni javni prijevoz putnika na području Velike Gorice: Jeftinija ponuda nije prihvaćena pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.