Prijava

Vaša prijava

Udruga VG Dijabetičar poziva: Dođite na Trg Stjepana Radića na mjerenje šećera i krvnog tlaka

[]

šećera

Udruga VG Dijabetičar u subotu organizira akciju mjerenja šećera i krvnog tlaka na Trgu Stjepana Radića. Odaziv je odličan, a svi koji žele još stignu do 12 sati svratiti i provjeriti kakvo je njihovo zdravstveno stanje.

Na području našeg grada i susjednih općina ima oko šest tisuća dijabetičara, a VG Dijabetičar trenutačno ima 80 članova koji se redovito sastaju.

Svaki utorak i petak od 10 do 12 sati možete svratiti u prostorije udruge na Trgu kralja Tomislava 2 na mjerenje šećera i tlaka.

šećera

Šećerna bolest ili dijabetes je kronična bolest u kojoj su razine glukoze (šećera) u krvi povišene. Većina hrane koju jedemo pretvara se u glukozu koju naš organizam koristi za energiju. Gušterača (pankreas) proizvodi inzulin, hormon koji regulira razinu šećera u krvi i to tako da omogućava ulazak šećera u stanice gdje se pretvara u energiju za tijelo.

Procjenjuje se da je broj oboljelih u Hrvatskoj oko 500.000. Šećerna bolest je treći vodeći uzrok smrti u našoj zemlji, pokazuju podaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ). Istraživanja pokazuju da u Hrvatskoj tek 60 % oboljelih osoba ima postavljenu dijagnozu.

 

Objava Udruga VG Dijabetičar poziva: Dođite na Trg Stjepana Radića na mjerenje šećera i krvnog tlaka pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.