Prijava

Vaša prijava

U Veliku Goricu stiže više od 1000 izviđača iz cijele Hrvatske: Pokazat će znanja u različitim izviđačkim i sportskim vještinama

[]

Više od 1000 izviđača iz cijele Hrvatske stiže u Veliku Goricu na godišnje nacionalno okupljanje izviđača. Zborovanje izviđača počinje u petak, 19. svibnja i traje do nedjelje, 21. svibnja. Izviđači će pokazati znanja u različitim izviđačkim i sportskim vještinama i disciplinama.

Uz prigodne aktivnosti, izviđači će u petak obilježiti Dan hrvatskih izviđača i proslavit 111-godišnju tradiciju skautizma u Hrvatskoj.

U programu 14. Zborovanja izviđača Hrvatske održava se i Državna izviđačka olimpijada te Izviđački-olimpijski višeboj, dva državna natjecanja za ekipe srednjoškolaca i osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske, kao i druge prigodne programske aktivnosti za sve dobne kategorije.

Discipline dva natjecanja vezane su uz vještine boravka u prirodi i kriznog postupanja – brzinsko dizanje šatora, vezanje korisnih čvorova u primjeni, prenošenje poruke na daljinu zastavicama i Morseovim kodom, paljenje vatre i orijentacijski kros.

Većina programskih aktivnosti odvijat će se u Park dr. Franje Tuđmana i u okruženju Osnovne škole Eugena Kumičića, dok će se igre poletaraca odvijati u prijepodnevnim satima u Parku Plemenite opčine turopoljske.

Izviđači će posjetiti cijeli niz kulturno-povijesnih i lokalnih zanimljivosti Velike Gorice i Turopolja: Muzej Turopolja, Etno-selo Novo Čiče, Mraclin – škola narodnog zdravlja, Zrakoplovno-tehnički centar, arheološko nalazište Andautonija (Šćitarjevo) i dr.

izviđačkim
Foto: Turopoljska udruga skauta Tur

Gorički izviđači slave 30-godina rada

Izvršni organizator 14. Zborovanja izviđača Hrvatske je velikogorička Turopoljska udruga skauta „Tur“, koja slavi 30 godina svog rada s djecom i mladima Velike Gorice.

Savez izviđača Hrvatske, koji je organizator ove aktivnosti, okuplja 60 izviđačkih udruga i 4000 članova diljem Hrvatske, a baštini 111 godišnju tradiciju izviđaštva u Hrvatskoj.

Aktivnost se održava u suorganizaciji i s pokroviteljstvom Grada Velika Gorica i Turističke zajednice grada Velika Gorica, kao i u suradnji s mnogim velikogoričkim institucijama, organizacijama i tvrtkama.

Zbog nestabilne vremenske prognoze i izvanrednog stanja izazvanog poplavama diljem Hrvatske, Festivala vještina za život održat će se u subotu, 3. lipnja.

 

 

 

Objava U Veliku Goricu stiže više od 1000 izviđača iz cijele Hrvatske: Pokazat će znanja u različitim izviđačkim i sportskim vještinama pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.