Prijava

Vaša prijava

Nakon najava o ukidanju prireza: Gradonačelnik Ačkar poručio kako neće povećati porez na dohodak u našem gradu

[]

prireza

Najavljena porezna reforma zadnjih dana izaziva veliku pozornost kako političara tako i građana. Građane najviše zanima najava ukidanja prireza gradova i općina što bi trebalo dovesti do rasta plaća. Iz Vlade tvrde kako je cilj povećanje plaća zaposlenih, pogotovo onih s manjim primanjima. No kod građana postoji strah da bi gradovi i općine nakon što im se ukine prirez, mogli povećati porez na dohodak. Prema najavama gradonačelnika Krešimira Ačkara Velikogoričani ne trebaju strahovati.

Nakon radnog sastanka s pročelnicima na kojem se razgovaralo o poreznoj reformi i što ona nosi našem gradu, Ačkar je objavio na društvenim mrežama da neće biti povećanje poreza na dohodak u Velikoj Gorici.

– Ostajemo i dalje među najpoželjnijim gradovima za život u Hrvatskoj – poručio je Ačkar.

Vladino porezno rasterećenje bit će predstavljeno javnosti ovaj tjedan. U utorak će sve detalje doznati koalicijski partneri, a u srijedu će sve detalje doznati i javnosti.

Ministar financija Marko Primorac kazao je da najavljena porezna reforma neće narušiti porezni sustav, a lokalnim vlastima dat će priliku za smanjenje poreznog tereta i povećanje plaća građana.

Ponovio je da Vlada planira povećati autonomiju jedinica lokalne samouprave i dati im mogućnost da same određuju stope poreza na dohodak u zadanim okvirima, koje će propisati središnja država. Istaknuo je da to neće biti bez ograničenja i da će ti rasponi biti održivi.

– Porezna politika ima važnu ulogu u jačanju socijalne sigurnosti, rasterećenju gospodarstva i pomoć je najugroženijima – rekao je Primorac.

 

 

Objava Nakon najava o ukidanju prireza: Gradonačelnik Ačkar poručio kako neće povećati porez na dohodak u našem gradu pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.