Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica domaćin otvorenja Plazma Sportskih igara mladih: Na natjecanjima sudjeluje više od 2.500 djece i mladih

[]

sportskih

Velika Gorica domaćin je otvorenja 27. Plazma Sportskih igara mladih, najveće sportske manifestacije u Europi. Igre se otvaraju u petak u 11 sati u Parku dr. Franje Tuđmana. Mladi  sportaši donijet će baklju te će, zajedno sa Zdravkom Marićem, predsjednikom Plazma Sportskih igara mladih, Krešimirom Ačkarom, gradonačelnikom Velike Gorice te predstavnicima Vlade upaliti plamen Igara.

Više od 2.500 djece i mladih sudjelovat će na natjecanjima, animacijama i na sportsko-edukativnom poligonu Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet. U sklopu Telemach Dana sporta djeca će se imati priliku natjecati u graničaru i atletici, a najbolji će izboriti plasman na državnu završnicu sredinom srpnja u Rijeci.

Za zabavni dio programa pobrinut će se Indira Forza koja će održati mini koncert te zagrijati vatrenu navijačku atmosferu.

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi, i ovu 27. sezonu pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju na natjecanjima u 10 sportova, organiziranim prema profesionalnim standardima: Coca – Cola Cup, Tommy turnir u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, Kinder Joy turnir u košarci, graničar, atletika, Fide turnir u šahu, MIS turnir u odbojci, odbojka na pijesku, Hrvatska pošta Cup u tenisu i turnir u stolnom tenisu.

Plazma Sportske igre mladih okupit će više od 100.000 djece i mladih.

 

 

 

 

Objava Velika Gorica domaćin otvorenja Plazma Sportskih igara mladih: Na natjecanjima sudjeluje više od 2.500 djece i mladih pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.