Prijava

Vaša prijava

Prognoza vremena za produženi vikend: Bit će sunčanih perioda za roštiljanje, ali i sati kada će na našem području biti grmljavine i jake kiše…

[]

produzeni vikend

Još jedan lipanjski produženi vikend je pred nama. Oni koji imaju mogućnosti i sreće spojit će današnji blagdan preko sutrašnjeg petka s vikendom. Kakvo nas vrijeme očekuje za te dane?

Već danas, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, čeka nas pravi vrtuljak vremenskih prilika i neprilika.

Evo prognoze DHMZ-a za Zagreb, Veliku Goricu i okolicu:

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, ujutro na širem području grada moguće i maglom. Od sredine dana uz umjeren i jak razvoj oblaka lokalno su vrlo vjerojatni pljuskovi i grmljavina. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 17, a najviša dnevna oko 25 °C.

Iako će temperatura zraka danas doseći ljetnih 25 stupnjeva, bit će i oblaka i pljuskova i grmljavine. Zbog grmljavine na snazi za naše područje je žuti meteoalarm.

Petak bi, pak, trebao proći bez nevremena pa i bez ikakvih oborina. Dan bi trebao biti većinom sunčan tek s povremenom naoblakom. Temperature će doseći na širem zagrebačkom i velikogoričkom području 27 stupnjeva Celzijevih.

Subota, međutim, neće biti dan za roštiljanje, prema DHMZ-u. Već kasno prijepodne može se očekivati jaka kiša s povremenom grmljavinom. Takvo vrijeme trebalo bi se zadržati do večeri.

U nedjelju će biti promjenjivo. Red sunca, red oblaka, red kiše. I tako u krug čitav dan. Temperatura zraka do 23 stupnja Celzijevih.

Za produženi vikend moći ćete naći vrijeme za roštiljanje, odlazak u neko izletište, ali i sate kada baš i nećete poželjeti izlaziti iz kuće.

A novi radni tjedan počet će većinom sunčanim ponedjeljkom…

Objava Prognoza vremena za produženi vikend: Bit će sunčanih perioda za roštiljanje, ali i sati kada će na našem području biti grmljavine i jake kiše… pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.