Prijava

Vaša prijava

Upozorenje meteorologa: Danas od 15 sati vrijeme na našem području postaje opasno, upaljen crveni meteoalarm

[]

meteorolozi

Crveni meteoalarm za naše područje upalili su meteorolozi za petak poslijepodne. Crveni meteoalarm znači da je vrijeme izuzetno opasno i to ozbiljno upozorenje za šire zagrebačko područje na snazi je danas od 15 do 24 sata.

Evo upozorenja DHMZ-a:

Grmljavinsko nevrijeme. Vjerojatnost grmljavine veća od 70%.

Poduzmite mjere samozaštite i djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih tijela. Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra. Treba očekivati prekide u prometu te prekide u opskrbi energijom. Također je moguć značajniji prekid uobičajenih ruta prometovanja. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti.

Kalendarsko ljeto već nam je donijelo snažnu tuču koja je prekjučer pala u Zagorju, jak vjetar lomio je stabla, a dijelovi šire zagrebačke okolice bili su bez struje.

Kakva će situacija s (ne)vremenom biti danas nakon 15 sati nemoguće je precizno predvidjeti, ali treba uzeti u obzir da se crveni meteoalarm pali samo kada prognostički podaci pokazuju da vrijeme može biti izuzetno opasno. Stoga ne treba zanemariti ovo upozorenje meteorologa.

Takva najviša razina upozorenja na snazi je i za čitavu Slavoniju od 17 do 24 sata.

Što se, pak, tiče sutrašnjeg dana – nema meteoalarma za šire zagrebačko i velikogoričko područje.

Objava Upozorenje meteorologa: Danas od 15 sati vrijeme na našem području postaje opasno, upaljen crveni meteoalarm pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.