Prijava

Vaša prijava

Nedjeljna reportaža s goričke tržnice: Prodavača malo, kupaca još manje. I Goga Brozović razmišlja prestati prodavati nedjeljom

[]

kupaca

Nedjeljno jutro, nešto iza devet sati, ali već je pošteno pripeklo vani. Prošetali smo do goričke tržnice da vidimo kakva je situacija otkad nedjeljom ne rade trgovine. Iskreno, ostali smo iznenađeni. Na tržnici samo prodavači, a kupaca – nigdje! Vrućina, godišnji odmori, cijene ili nešto četvrto ne znamo, ali za mjesto koje bi trebalo biti trbuh grada i gdje je uvijek vreva ono što smo zatekli nikako nije dobro.

Na štandu smo posjetili Gordanu Brozović, jednu od kandidatkinja ovogodišnjeg izbora za Uzornu seosku ženu i pitamo kakva je situacija nedjeljom, kako ide prodaja, je li ovo danas slučajno.

kupaca

– Imamo manje posla no inače, i iskreno mislim ukinuti rad nedjeljom ovdje na tržnici ako se ovako nastavi. Prvu nedjelju od uvođenja neradnih još je i bilo ljudi, ove dvije nedjelje jako slabo.

Oni koji i dođu kupuju uglavnom rajčicu i salate, kako kaže Goga, većini je prevruće za kuhanje juhe. Ide i voće, marelice, maline, kupine…

“Velika je čast i odgovornost predstavljati svoju županiju”

Naša Goga ovogodišnja je kandidatkinja za uzornu seosku ženu Zagrebačke županije, i dok na OPG-u čeka posjet povjerenstva za ocjenjivanje smišlja čime bi ih mogla oboriti s nogu.

– Nisam još načisto čime ću ih dočekati, svakako nešto od jagode, a moram i nešto slano. Bit će to iznenađenje za sve – kaže Goga.

Prihvatiti kandidaturu ili ne, dvojba je kratko trajala jer ipak je čast predstavljati svoju županiju i svoje Turopolje.

– Naravno, prihvaćanje je donijelo odgovornost hoću li to dobro odraditi, ispuniti očekivanja svih onih koji vjeruju u mene i podrška su mi. Obitelj mi je najveća potpora, ali i sugrađani, doista se nisam nadala tolikoj podršci, a to mi daje snagu u svemu što radim, a sad pogotovo da na izboru dam sve od sebe. Svima od srca hvala – poručuje Goga.

kupaca

Biti žena na selu danas nije nimalo lako, kako kaže Goga, ženama je danas puno teži nego muškarcima jer, znamo onu da žena drži tri ugla kuće, a gdje je još rad na OPG-u. Goga svaki dan ustaje oko 4 ujutro, a liježe u 23 sata.

– U posao su mi uključeni i članovi obitelji jer je jako teško naći radnu snagu. Nema te satnice koju možeš ponuditi da bi netko došao raditi. Jednu godišnju plaću ostavim nepobranu na plantaži jagoda, mislim da to puno govori – priča nam Goga.

Ako na izboru za uzornu seosku ženu ostvari dobar rezultat, obećava napraviti veliki tulum za sve u njenom stilu, pa ne preostaje drugo nego joj poželjeti da što bolje predstavi prije svega sebe, a onda i svoje Turopolje i Zagrebačku županiju.

 

 

 

Objava Nedjeljna reportaža s goričke tržnice: Prodavača malo, kupaca još manje. I Goga Brozović razmišlja prestati prodavati nedjeljom pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.