Prijava

Vaša prijava

FOTOREPORTAŽA Apokaliptična oluja poharala Zagreb, Veliku Goricu i okolicu: Srušena stabla, oštećeni automobili, uništene fasade i tende, šteta je velika

[]

Apokaliptična oluja poharala je danas oko 16 sati šire područje Zagreba, Velike Gorice i okolice. U samo dvadesetak minuta orkanski vjetar, tuča i jaka kiiša ostavili su veliku štetu. Srušena stabla više nitko ni ne broji, letjele su tende, krovovi i nastrešnice, oštećene su brojne fasade na zgradama i kućama, niz je oštećenih automobila…

Gradom odjekuju sirene Hitne pomoći, vatrogasaca i policije. U Zagrebu ima ozlijeđenih osoba, a navodno i poginulih. Poplavljeni su podvožnjaci, a vjetar je srušio i veliku dizalicu u Zagrebu. Iz Centra 112 kažu da je komunikacija s građanima otežana zbog stotina poziva koje su primili u vrlo kratkom vremenu, a koji supovezani s nevremenom. Oluja je prouzročila i nestanak struje u brojnim velikogoričkim gradskim i prigradskim naseljima.

Ekipe Elektre su na terenu. Dojave o štetama stižu iz svih dijelova Velike Gorice, vatrogasci su na terenu i pomažu u sanaciji šteta.

Zbog prepreka na ulicama i cestama u nekim se dijelovima Zagreba i Velike Gorice otežano prometuje. Građani trebaju biti iznimno oprezni dok se kreću gradom jer je moguće da s nekih zgrada i krovova još uvijek prijeti opasnost.

Velike štete pretrpjeli su i velikogorički poljoprivrednici, nevrijeme im je uništilo usjeve i plastenike.


Objava FOTOREPORTAŽA Apokaliptična oluja poharala Zagreb, Veliku Goricu i okolicu: Srušena stabla, oštećeni automobili, uništene fasade i tende, šteta je velika pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.