Prijava

Vaša prijava

U brak se sve teže ulazi, a razvoda je sve više: U Velikoj Gorici lani se vjenčalo 283 parova, a bračne je zajednice raskinulo njih 75

[]

vjenčanje

Je li brak mrak ili je nije baš tako? Demografska slika Hrvatske, koja je sve lošija, povezana je i s brojem brakova, iako to, budući živimo u modernim vremenima, više i nije toliko povezano kao prije nekoliko desetljeća. Državni zavod za statistiku objavio je kako je tijekom 2022. godine u Hrvatskoj sklopljeno 18.074 brakova, a istodobno je razvedeno njih 4808. Suhim statističkim riječima na 3,75 sklopljenih brakova dolazio je jedan razvedeni.

Situacija je bila nešto bolja nego 2021. godine kada je na 3,5 sklopljenih dolazio jedan razvedeni brak. Ukupan broj novih brakova bio je neznatno viši – bilo ih je ukupno 18.203 te 2021. godine.

U Velikoj Gorici lani je u bračnu luku uplovilo 283 parova, a broj razvedenih bio je 75, marljivo su zabilježili statističari DZS-a. Za razliku od državne razine, gdje se stanje malo popravilo, u Velikoj Gorici se malo pogoršalo.

Naime, 2021. godine u Velikoj Gorici sklopljeno je 315 brakova, a razvedeno je njih točno 70. Lani je, dakle, sklopljeno 32 braka manje nego 2021., a razvedeno je pet više nego te godine. Ipak, uspoređujemo li velikogoričke podatke s državnima stanje je u našem gradu ipak malo bolje – jedan razvedeni brak dolazi na 3,77 sklopljenih brakova.

Na žalost, velik je to pad ako tu brojku usporedimo s onom iz 2021. kada je u Velikoj Gorici jedan razvedeni brak dolazio na 4,5 sklopljenih brakova.

Treba se nadati da omjer sklopljenih i razvedenih brakova u našem gradu neće doseći negativnu 2016. godinu u kojoj je jedan razvedeni brak dolazio na samo tri novosklopljena.

Objava U brak se sve teže ulazi, a razvoda je sve više: U Velikoj Gorici lani se vjenčalo 283 parova, a bračne je zajednice raskinulo njih 75 pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.