Prijava

Vaša prijava

Prilika za besplatno mikročipiranje pasa i sterilizaciju kujica: Kazne za vlasnike koji se ogluše nisu male

[]

pasa

Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija provode projekt besplatnog mikročipiranja pasa i sterilizaciju kuja u iznosu do 110 eura. Priliku za besplatno mikročipiranje i sterilizaciju imate do 13. listopada odnosno do utroška sredstava.

Svi zainteresirani građani s područja Velike Gorice mogu se javiti u Specijalističku ambulantu za male životinje „Ava“, Školska 47 ili u Veterinarsku stanicu Velika Gorica, Sisačka 39.

Mikročipiranje pasa je zakonska obveza skrbnika psa, a kazne su do 796,34 eura.

Mikročipiranje se obavlja samo jednom, a u slučaju promjene skrbnika mijenjaju se podaci u bazi i ostaju podaci o prethodnim skrbnicima, zbog čega je važno da se veterinari obavijeste o svakoj promjeni podataka.

Ogrlice i markice koje psi nose oko vrata lako se mogu skinuti, pa je u tome slučaju nemoguće prepoznati odakle pas dolazi i tko mu je vlasnik. Zato je mikročipiranje od velike važnosti prilikom nalaženja skrbnika napuštenih ili odlutalih pasa, čime se ujedno sprječava nekontrolirano razmnožavanje životinja.

Posebno je korisno u skloništima za napuštene životinje, jer omogućava da se psi s ugrađenim mikročipom odmah vrate skrbnicima.

Objava Prilika za besplatno mikročipiranje pasa i sterilizaciju kujica: Kazne za vlasnike koji se ogluše nisu male pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.