Prijava

Vaša prijava

Kanal Sava-Odra pun je vode: Kroz kanal teče bujica široka oko 200 metara. Gradonačelnik Ačkar tvrdi da građani ne trebaju brinuti…

[]

kanal sava-odra

Oteretni kanal Sava-Odra pun je vode. Njime teče bujica široka oko 200 metara, poput moćne rijeke. No, gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar tvrdi, nakon današnjeg obilaska poplavom ugroženih dijelova goričkog područja, da razloga za brigu Velikogoričana nema.

“Sa generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem obišli smo jutros Čičku Poljanu. Razina vode u oteretnom kanalu polako opada. Situacija na sifonu bit će riješena tijekom dana, te Čičkoj Poljani ne prijeti opasnost od poplave. Građani mogu biti mirni“, napisao je Ačkar na svom Facebook profilu.

ačkar
Gradonačelnik Krešimir Ačkar obišao je ugrožena područja sa šefom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem / Foto: FB KA

Kasnije je s Đurokovićem obišao i područja uz rijeku Savu. Istaknuo je kako je “situacija je pod kontrolom i na savskim nasipima“. Zaključio je da unatoč visokom vodostaju nema ugroze od poplave za velikogorička naselja uz rijeku Savu.

Sljedeći sati i razvoj situacije na poplavama ugroženim područjima pokazat će koliko je gradonačelnikov optimizam bio utemeljen i opravdan.

Video bujice koja teče kanalom Sava-Odra pogledajte OVDJE

Objava Kanal Sava-Odra pun je vode: Kroz kanal teče bujica široka oko 200 metara. Gradonačelnik Ačkar tvrdi da građani ne trebaju brinuti… pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.