Prijava

Vaša prijava

Kreće nova dezinsekcija komaraca na području Velike Gorice, Velike Mlake i Gradića

[]

komaraca

Obilne kiše koje su padale u drugoj polovici srpnja i početkom kolovoza pogodovale su razmnožavanju komaraca. Posljednjih dana primjećujemo da ih je sve više na goričkom području posebno u večernjim satima. Iz tvrtke Eko-deratizacija najavili su dezinsekciju komaraca na području Velike Gorice, Velike Mlake i Gradića.

Špricanje će biti u utorak, 22. kolovoza u jutarnjim satima od 5 do 7 te od 10 do 14 sati.

Eko deratizacija poziva građane da izbjegavaju izlazak na ulice u vremenu kada će biti špricanje komaraca, a to se posebno odnosi na osjetljivije osobe kod kojih bi preparati mogli izazvati iritaciju dišnih puteva. Također savjetuju pčelarima da zatvore košnice taj dan.

Da biste smanjili populaciju komaraca u vašoj okolini i sami si možete pomoći:

Balkone, terase, vrtove i zelene površine treba održavati čistima i urednima.

Potrebno je redovito kositi travu jer je visoka trava stanište za odrasle jedinke komaraca.

Potrebno je uklanjati vegetaciju koja stvara hlad oko vrtnih jezeraca.

Redovito uklanjajte krupni otpad iz dvorišta (gume, bačve).

Sve ostale materijale (npr. plastične folije, tende, cerade) treba odlagati tako da se izbjegne nakupljanje kišnice.

Spremnike za vodu kao što su kade, bačve i posude za zalijevanje vrtova treba pokriti pokrovima od plastike ili sličnog nepromočivog materijala ili mrežom protiv komaraca.

U vrtovima i dvorištima treba pregledavati mjesta gdje se nakuplja kišnica, a posude u kojima se nakuplja voda kao npr. tanjurići ispod vaza za cvijeće, posude iz kojih životinje (domaći ljubimci) piju vodu i dr. treba periodički prazniti i čistiti svakih sedam dana.

Na terasama, vrtovima treba ukloniti sve predmete koji bi mogli nakupljati vodu za razvoj larvi komaraca, kao npr. kante, kantice, bačve, posude, dječje bazene, itd.

Sve spremnike vode koji stoje na otvorenom treba pravilno i čvrsto zatvoriti poklopcem.

Sve posude koje se povremeno koriste za cvijeće i zalijevanje treba odlagati na način da se izbjegne nakupljanje kišnice.

Objava Kreće nova dezinsekcija komaraca na području Velike Gorice, Velike Mlake i Gradića pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.