Prijava

Vaša prijava

Dodatno se zaoštrava konkurencija među trgovačkim centrima u Velikoj Gorici: U četvrtak se otvara i velika poslovnica Müllera

[]

Müller

Velika Gorica u četvrtak će dobiti još jedan trgovački centar. U Ulici Jurja Dobrile pored Eurospina otvara se velika poslovnica Müllera.

Uz tri trgovine dm-a, dvije Bipe, sada ćemo novac moći trošiti u još jednoj Müllerovoj trgovini u našem gradu.

Müller u Dobrilinoj bit će najveća drogerijska trgovina u Velikoj Gorici površine 2.188 m2. Kako je objavljeno na plakatu izvješenom na trgovini, nudit će 187.900 proizvoda koji pokrivaju široki asortiman. Tu su drogerija, parfumeriju, papirnica, prirodni kutak, igračke, stvari za kućanstvo, multimedija, proizvodi za ručni rad, čarape i više od 2500 proizvoda za kućne ljubimce.

Müller

Iako je trgovina završena još u srpnju, otvorenje je zakazano za zadnji dan kolovoza. Nisu poznati razlozi čekanja, radi li se o nedostatku radne snage ili se možda čekao kakav papir da bi se trgovina mogla otvoriti. Inače, radnika nedostaje svim trgovačkim lancima. Najčešće ih nadomještaju studenti ili umirovljenici.

Prema podacima Fine u sektoru trgovine zaposleno je 192.887 radnika. Prosječna neto plaća u prošloj godini iznosila je 6269 kuna odnosno 832 eura.

Velika Gorica je definitivno svojevrsna meka za trgovce. Uz već navedene maloprodajne lance drogerija koji djeluju u našem gradu, treba navesti i one koji prodaju robu široke potrošnje. U Velikoj Gorici imamo Lidl, Konzum, Kaufland, Eurospin, Spar, KTC, Plodine i Studenac.

Je li naš grad stvarno dovoljno velik za sve te trgovine i trgovce? Odgovor je vjerojatno pozitivan jer gotovo sigurno ne bi konstantno ulagali u otvaranje novih trgovina da im one ne jamče (dobru) zaradu. Trgovci, uvjerili smo se u to ove godine dok nam sustavno dižu cijene, koriste svaku priliku za zaradu…

A koliko zarađuju trgovci koji rade u tim trgovinama? Trenutačno najveće plaće imaju u Lidlu, prosječna plaća je 1534 eura (11.557 kuna). Na drugom je mjestu dm, koji je dugi niz godina držao prvo mjesto, s 1481 euro (11.157), a treći Kaufland s plaćom od 1256 eura (9462 kuna). Müller je na četvrtom mjestu s plaćom od 952 eura (7171 kune).

Objava Dodatno se zaoštrava konkurencija među trgovačkim centrima u Velikoj Gorici: U četvrtak se otvara i velika poslovnica Müllera pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.