Prijava

Vaša prijava

GALERIJA FOTOGRAFIJA Velikogoričani krenuli na zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu: U velikoj koloni više je od 2600 hodočasnika

[]

hodočašće

Duga kolona Velikogoričanki i Velikogoričana krenula je jutros u 5 sati ispred crkve Navještenja Blažene Djevice Marije za Mariju Bistricu. Ovo je 32. hodočašće kojim Velikogoričani zahvaljuju Majci Božjoj Bistričkoj što je sačuvala naš grad od ratnih razaranja.

Sada već davne 1991. tadašnji župnik velikogoričke župe Navještenja BDM monsinjor Josip Frkin dao je zavjet Mariji da će vjernici, ako njezinim zagovorom Velika Gorica bude očuvana od ratnih razaranja, hodočastiti Majci Božjoj Bistričkoj. Godinu dana kasnije velikogorički vjernici krenuli su na zavjetno hodočašće i od tada svake godine početkom rujna hodočaste u Mariju Bistricu.

Ovogodišnje hodočašće privuklo je više od 2600 hodočasnika.

Hodočasnici su se već okrijepili u Ščitarjevu gdje su ih već tradicionalno dočekali domaćini. Bilo je tamo hrane i pića koji su im dali energiju za nastavak puta.

U koloni su bili i brojni poznati Goričani – među njima i dožupan zagrebačke županije Ervin Kolarec, gradski vijećnik Damir Slojšek koji su poput brojnih čitatelja poslali Gorici.info svoje fotografije iz kolone koje i objavljujemo. Među hodočasnicima bio je i gorički gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Potom se ulazi na autocestu prema Varaždinu do Soblinca gdje je obično pauza kod župne crkve. Hodočašće se nastavlja preko Prepuštovca do Kašine te od Kašine preko Laza do Marije Bistrice u koju bi hodočasnici trebali stići u popodnevnim satima.

U Mariji Bistrici sveta misa bit će služena u 18 sati.

FOTO GALERIJA

za mariju bistricu

bistrica
Kolona za Mariju Bistricu krenula je u zoru

za bistricu

za mariju bistricu
Na putu za Mariju Bistricu hodočasnike su dočekali i u Kobiliću

bistrica
Ščitarjevo je obavezna postaja na putu prema svetištu u Bistrici

bistricu
U koloni za Mariju Bistricu bio je i gradonačelnik Krešimir Ačkar
za bistricu ervin
Za Mariju Bistricu redovito hodočasti i dožupan Ervin Kolarec
Ima i bosih hodočasnika
Kolona u kojoj je više od 2600 hodočasnika u Mariju Bistricu trebala bi stići u poslijepodnevnim satima

 

Objava GALERIJA FOTOGRAFIJA Velikogoričani krenuli na zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu: U velikoj koloni više je od 2600 hodočasnika pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.