Prijava

Vaša prijava

Grad Velika Gorica daje 50 stipendija za deficitarna strukovna zanimanja: Prijavi se i svaki mjesec dobivaj 66,36 eura

[]

strukovna

Učenici koji se školuju za deficitarna strukovna zanimanja mogu dobiti gradsku stipendiju. Upravo je objavljen natječaj Grada Velike Gorice za učenike prvih razreda koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva za školsku godinu 2023./2024.

Prijave za dodjelu stipendija primaju se od 6. do 20. rujna. Bit će dodijeljeno 50 stipendija, a radi se o 39 deficitarnih zanimanja.

Stipendiju od 66,36 eura mjesečno učenici će dobivati deset mjeseci, računajući od 1. rujna.

Na natječaj se mogu prijaviti redovni učenici prvog razreda u trogodišnjem programu obrazovanja za deficitarna zanimanja, koji imaju prebivalište na području Velike Gorice najmanje 3 godine i koji su državljani Republike Hrvatske.

Kriteriji za utvrđivanje liste prvenstva je opći uspjeh u VII. i VIII. razredu utvrđen na osnovi prosječne ocjene. Prosjek ocjena izračunava se na četiri decimale bez zaokruživanja.

Ako dva ili više kandidata imaju isti prosjek ocjena i dijele zadnje mjesto na listi prvenstva, prednost ima onaj kandidat čija prijava je ranije zaprimljena.

Učenici stipendiju mogu nastaviti koristiti do kraja trogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja pod uvjetom da uspješno završe razred za koji su stipendirani i ne promijene prebivalište.

Popis zanimanja za koja se dodjeljuje stipendije možete pogledati ovdje.

Objava Grad Velika Gorica daje 50 stipendija za deficitarna strukovna zanimanja: Prijavi se i svaki mjesec dobivaj 66,36 eura pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.