Prijava

Vaša prijava

Dođite u nedjelju u Park Franje Tuđmana: Na Nacionalnom danu sporta predstavlja se 35 goričkih sportskih udruga

[]

nacionalnom

Velika Gorica domaćin je ovogodišnjeg Nacionalnog dana sporta koji će se održati u nedjelju, 24. rujna u Parku Franje Tuđmana. U parku će biti postavljeno sportsko selo gdje će se građani imati priliku upoznati se s različitim sportovima i različitim oblicima tjelesne aktivnosti.

Na ovogodišnjem obilježavanju Nacionalnog dana sporta predstaviti će se 35 sportskih udruga koje djeluju u Velikoj Gorici, najviše iz Zajednice športskih udruga zatim iz Sportsko rekreacijskog saveza i Para sportskog saveza.

Događanja počinju u 11 sati i traje do 17 sati.

– Cilj sportskog sela je građanima prezentirati sportove i predstaviti sportske klubove te ih potaknuti da pronađu neku aktivnost za sebe i više vremena provedu na svježem zraku te im pokazati da vježbanje osim što je zdravo može biti i korisno – najavili su iz Zajednice sportskih udruga Velike Gorice.

Velika Gorica će po prvi puta na jednom mjestu vidjeti toliki broj sportskih klubova koji će još jednom pokazati sve ono najbolje iz velikogoričkog sporta.

Zajednicom športskih udruga Velike Gorice zajedno s Ministarstvo turizma i sporta kao partnerom, od 23. do 30. rujna organizira Europski tjedan sporta. Ovu međunarodnu inicijativu pokrenula je Europska komisija kako bi promicala sport i tjelesnu aktivnost građana diljem Europe te se u Hrvatskoj kao i u ostalim članicama održava deveti put.

Sve aktivnosti koje se provode u sklopu Europskog tjedna sporta su besplatne i dostupne za građane.

Podsjetimo, Velika Gorica proglašena je Europskim gradom sporta za 2023. godinu.

Objava Dođite u nedjelju u Park Franje Tuđmana: Na Nacionalnom danu sporta predstavlja se 35 goričkih sportskih udruga pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.