Prijava

Vaša prijava

Velikogorička gradska četvrt Kurilovec obilježila svoj dan: Sjećanje na kurilovečke branitelje koji su za slobodu dali ono najvrednije što su imali – život

[]

kurilovec

Gradska četvrt Kurilovec obilježila je u petak svoj dan. U središtu obilježavanja bilo je prisjećanje 32. na godišnjicu pogibije prvih žrtava u Domovinskom ratu na goričkom području. Tog 22. rujna 1991. godine zrakoplov tzv. JNA raketirao je Sajmište, a poginuli su Vlado Stepanić i Neven Veselić, obojica iz Kurilovca.

Svijeće su zapaljene kod spomen obilježja na Sajmištu. Vijenci su takokđer stavljeni i kod spomenika petnaestorici kurilovečkih branitelja koji su poginuli u Domovinskom ratu.

Nakon toga održana je misa, a program obilježavanja Dana Kurilovca završen je svečanom sjednicom Vijeća gradske četvrti.

Na svečanosti su bili, među ostalima, gradonačelnik Krešimir Ačkar, zamjenik gradonačelnika Neven Karas, predstavnici drugih goričkih gradskih četvrti, vatrogasaca, sportskih klubova, te domaćin Damir Slojšek, predsjednik Vijeća gradske četvrti Kurilovec i gradski vijećnik.

Objava Velikogorička gradska četvrt Kurilovec obilježila svoj dan: Sjećanje na kurilovečke branitelje koji su za slobodu dali ono najvrednije što su imali – život pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.