Prijava

Vaša prijava

Počinje jesen, stiže i pogoršanje vremena: Čeka nas kišni vikend s grmljavinom, upaljen narančasti meteoalarm za Veliku Goricu i Zagreb

[]

vremena

Danas počinje jesen, pa će i vremenske (ne)prilike ovog vikenda biti prave jesenske. Na širem zagrebačkom i velikogoričkom području bit će kiše, grmljavine, temperatura će pasti više od deset stupnjeva u odnosu na protekle dane. Upaljen je i meteoalarm za naše područje, upozoravaju iz Državnog hirometeorološkog zavoda. Jesen je stigla…

Evo prognoze vremena za danas za naše područje:

Pretežno oblačno. Povremeno kiša te pljuskovi i grmljavina koji na širem području grada mogu biti izraženiji, praćeni obilnom oborinom, osobito sredinom dana i popodne. Vjetar slab do umjeren sjeverni, uz nestabilnosti pojačan. Osjetno hladnije, temperatura uglavnom između 15 i 20 °C.

Narančasti meteoalarm za naše područje upaljen je iz dva razloga:

Mjestimice obilna kiša. Moguće su urbane i bujične poplave. Količina oborine više od 60 mm. 
BUDITE SPREMNI zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.

Moguće grmljavinsko nevrijeme. Vjerojatnost grmljavine veća od 60 %.
BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

I nedjelja će biti kišovita, ali bi ipak oborina trebalo biti manje nego u subotu. Temperatura će se dodatno sniziti, tako da će stvarno izgledati kao da je jesen.

Ipak, lijepo vrijeme će se vrlo brzo vratiti. U ponedjeljak će već najviše temperature zraka na našem području prijeći 20 stupnjeva, a popodne ćemo opet ugledati i sunce.

Utorak, srijeda i četvrtak, prema sadašnjoj prognostičkoj situaciji, trebali bi biti pravi lijepi dani sličniji ljetu nego jeseni. Temperature zraka kretat će se od 17 (noću) do oko 25 stupnjeva Celzijevih, bit će obilje sunčanih razdobolja. Stoga, čini se da će ona prava jesen će ipak još malo pričekati

Objava Počinje jesen, stiže i pogoršanje vremena: Čeka nas kišni vikend s grmljavinom, upaljen narančasti meteoalarm za Veliku Goricu i Zagreb pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.