Prijava

Vaša prijava

Završen je Regionalni centar kompetentnosti pored Srednje strukovne škole: Stižu strojevi i oprema, uskoro počinje praktična nastava za učenike

[]

centar

Završeni su radovi na izgradnji Regionalnog centra izvrsnosti za CAD/CAM/CNC sustave i aditivne tehnologije koji je postao sastavni dio Srednje strukovne škole Velika Gorica. Upravo se postavlja oprema i najmoderniji uređaji na kojima će uskoro učenici imati svakodnevnu praktičnu nastavu. Ovaj centar modernizirat će strukovno obrazovanje u Velikoj Gorici i Zagrebačkoj županiji jer će učenici učiti kroz rad što će im omogućiti lakše zapošljavanje.

centar

centar

– Pustili smo u rad dva erozimata. Na svojoj poziciji se nalaze tri CNC stroja, peteroosni obradni centar, troosni obradni centar i jedna CNC glodalica sa dodavačima materijala. Stigla je i tračna pila, planska i alatna brusilica koje puštamo u pogon. Počela je stizati oprema za toplinsku obradu, dok stiže i oprema za aditivnu tehnologiju i 3 D skeniranje. Još čekamo opremu za mjeriteljstvo. Ukupna oprema za sva tri centra izvrsnosti je oko četiri milijuna eura, dok će samo u Velikoj Gorici biti polovica te vrijednosti –  kazao je voditelj integralnog projekta RCK Industrije 4.0 Matija Galeković, a prenosi portal Struka zove.

Izgradnja Centra izvrsnosti započela je u srpnju prošle godine, a uz ovaj gorički gradi se još jedan u Samoboru, a drugi u Dugom Selu.

Podsjetimo, Srednja strukovna škola Velika Gorica na popisu je 25 regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju. Gorička strukovna škola je regionalni centar kompetentnosti za strojarstvo.

Regionalni centri kompetentnosti su mjesta izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u kojima se provode programi redovitog strukovnog obrazovanja, stručnog usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja kao i drugi oblici formalnog i neformalnog obrazovanja.

Da bi neka škola postala regionalni centar kompetentnosti mora provoditi inovativne modele učenja, imati izvrsne nastavnike, visokokvalitetnu infrastruktura, odličnu suradnju s poduzetnicima…

centar
Foto: Struka zove

 

Objava Završen je Regionalni centar kompetentnosti pored Srednje strukovne škole: Stižu strojevi i oprema, uskoro počinje praktična nastava za učenike pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.