Prijava

Vaša prijava

Prognoza vremena za ovaj tjedan: Bablje ljeto se nastavlja, najviše dnevne temperature zraka idu do 25 stupnjeva Celzijevih

[]

vakula

Prognoza vremena Državnog hidrometeorološkog zavoda za ovaj tjedan za šire područje Zagreba i Velike Gorice razveselit će sve ljubitelje lijepog i sunčanog vremena, odnosno one koji uživaju u ovom pravom produžetku ljeta.

Za danas prognoza kaže da će biti djelomično sunčano uz slab i umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnje temperature bit će između 9 i 12 stupnjeva, a najviša dnevna popet će se do 23 °C.

Sličan će biti i utorak, a noćne i jutarnje temperature bit će možda i više nego u ponedjeljak. Ipak, sutra će biti oblačnije, a prognoza kaže da će od srijede ponovno biti još više sunca.

Dakle, od sredine tjedna vrijeme na našem području dodatno će se proljepšati, noćne i jutarnje temperature ne bi trebale pasti ispod 15 stupnjeva Celzijevih, dok će najviša dnevna temperatura u četvrtak doseći ljetnih 25 °C.

Četvrtak bi trebao biti u potpunosti sunčan dan, što bi se trebalo nastaviti i u petak i subotu.

Ipak, ovakvo vrijeme moglo bi nastaviti pogodovati neuobičajenim pojavama poput cvatnje voćaka na polovini listopada. Umjesto početka mirovanja, opadanja listova i smirivanja svih procesa unutar stabala i grmova, priroda kao da se ponovno budi. Pisali smo nedavno o procvalom stablu kruške u Velikoj Gorici, a vijesti o takvim pojavama sve je više.

Nastavi li se tako voćke će ući nepripremljene u zimu, bit će sklonije smrzavanju, pojavi bolesti i podložnije napadima štetnika.

No, ove smo godine od prirode i vremenskih (ne)prilika već doživjeli brojna iznenađenja, koja većinom nisu bila baš ugodna i lijepa…

Objava Prognoza vremena za ovaj tjedan: Bablje ljeto se nastavlja, najviše dnevne temperature zraka idu do 25 stupnjeva Celzijevih pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.