Prijava

Vaša prijava

Treća sreća: Objavljen dugo očekivani natječaj za izgradnju goričkog pročistača. Radovi bi trebali početi na proljeće

[]

izgradnju

Dugo očekivani treći natječaj za izgradnju velikogoričkog pročistača napokon je objavljen. Procijenjena vrijednost radova je 21,2 milijuna eura bez PDV-a. Tvrtka koja dobije posao morat će izgraditi novi pročistač za 36 mjeseci. Rok za dostavu ponuda je 27. studenoga u 12 sati, a početak radova predviđen je za proljeće sljedeće godine.

Hoće li se na trećem natječaju napokon uspjeti odabrati izvođač radova ostaje nam tek nagađati. Podsjetimo, prvi natječaj je poništen sredinom listopada 2020. godine. Kao službeni razlog je navedeno to što su ponude, Strabaga AG i Elektrocentra Petek, bile daleko veće od procijenjene vrijednosti nabave. Strabag AG je ponudio cijenu od 139,9 milijuna kuna bez PDV-a, a Elektrocentar Petek 118,9 milijuna kuna bez PDV-a.

A pravi razlog se krio u sumnji u namještanje natječaja zbog čega su u Remetincu nekoliko mjeseci proveli prvi čovjek Velike Gorice Dražen Barišić, vlasnik Elektrocentra Petek Krešo Petek i tadašnji direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac.

Nije bilo sreće ni s drugim natječajem na kojem je za izvođača odabran austrijski Strabag. Na tu odluku se žalila tvrtka Elektrocentar Petek, a Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je odluku VG Vodoopskrbe.

VG Vodoopskrba morala je isplatiti i 100.000 kuna Elektrocentru Petek za naknadu troškova žalbenog postupka.

Zanimljivo je kako je jedno povjerenstvo VG Vodoopskrbe utvrdilo kako je ponuda Strabaga najbolja te da zadovoljava sve uvjete natječaja, a onda je drugo povjerenstvo otkrilo kako ta  ponuda ne udovoljava kriterijima tehničke i stručne sposobnosti jer Strabag nemu iskustva u izgradnji i projektiranju uređaja za pročišćavanje komunalnih otpadnih voda.

Objava Treća sreća: Objavljen dugo očekivani natječaj za izgradnju goričkog pročistača. Radovi bi trebali početi na proljeće pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.