Prijava

Vaša prijava

Tko je u pravu: Iz goričke GČ Hrvatski velikani traže da se postave uspornici kod bazena zbog utrka automobila, policija tvrdi da nema potrebe…

[]

bazen cesta

Tražimo postavljanje uspornika na ulici kod velikogoričkog gradskog bazena zbog učestalih utrka automobila. Jedan je to od zahtjeva koje je Vijeće Gradske četvrti Hrvatski velikani, temeljem prijedloga građana, sredinom rujna uputilo gradskoj upravi Velike Gorice.

Osim toga, stanovnici Hrvatskih velikana tražili su produljenje intervala pješačkog semafora na Zagrebačkoj ulici kod OŠ Eugena Kumičića (koji traje, kako tvrde, samo pet sekundi), postavljanje uspornika u novoobnovljenoj Ulici kneza Branimira gdje se učestalo u noćnim satima prebrzo vozi što ugrožava pješake.

Predsjednik Vijeća GČ Hrvatski velikani Krešimir Šafranko kazao je kako su tražili i analizu prometa i sigurnosti u Tomaševićevoj i Zvonimirovoj ulici (što je tražio i Velikogoričan Vedran Urek o čemu je Gorica.info pisala jučer), te uređivanje parkiranja oko vrtića u Cvjetnom naselju.

Gradske službe su, pak, tražile očitovanje od velikogoričke policije, a Gorica.info je u posjedu odgovora policijske postaje Velika Gorica koje je potpisao Ante Šapina, pomoćnik načelnika postaje.

Policija je analizirala podatke o prometnim nesrećama u tom dijelu Velike Gorice, a provedeni su i razgovori s policijskim službenicima koji djeluju u GČ Hrvatski velikani. Dakle, od početka 2019. do 10. listopada 2023. godine u Ulici Stjepana Tomaševića i okolnim parkiralištima dogodilo se 20 prometnih nesreća, od kojih je u dvije bilo lakše ozlijeđenih osoba. Niti jedna nesreća nije se dogodila zbog neprilagođene brzine, tvrdi policija.

U Ulici kreza Branimira u pet godina su se dogodile dvije prometne nesreće, opet niti jedna zbog prevelike brzine nego zbog oduzimanja prednosti.

Policija je, nakon zaprimljene dojave iz GČ Hrvatski velikani, obišla teren, a policijske ophodnje su i inače često na parkiralištima oko gradskog bazena. Tamo su nalazili mlade vozače koje su sankcionirali zbog prekršaja javnog reda i mira te Zakona o sigurnosti prometa. Policija je tamo zatečene osobe legitimirala i nalagala im da napuste to područje, što su oni i činili.

Policajci koji obilaze područje spornih ulica tvrde kako nisu primjetili da vozači krše ograničenja brzine, a u dopisu se doslovce tvrdi da nisu imali niti dojave građana. Zbog svega toga policija nije za postavljanje uspornika u tom dijelu našeg grada.

Što se, pak, tiče produženja intervala pješačkog semafora na Zagrebačkoj, policija je dala zeleno svjetlo, dokumentacija je napravljena i VG Komunalac to može napraviti.

Treba se nadati da je gorička policija u pravu sa svojim procjenama i da se ne ponavlja nonšalantnost njihovih zagrebačkih kolega koji su poprilično bezvoljno gledali na okupljanja mladih i neobuzdanih vozača na parkiralištima trgovačkih centara. Tako je bilo sve dok se sredinom lipnja nije dogodila strašna nesreća na parkiralištu kod Supernove u kojoj je pravo čudo da nije bilo poginulih…

Objava Tko je u pravu: Iz goričke GČ Hrvatski velikani traže da se postave uspornici kod bazena zbog utrka automobila, policija tvrdi da nema potrebe… pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.