Prijava

Vaša prijava

Počelo predizborno zagrijavanje za super izbornu godinu: Gorički SDP-ovci ugostili svog koordinatora 1. izborne jedinice Branka Kolarića

[]

sdp vg

Predizborno zagrijavanje već je počelo. Nije, doduše, poznato kada će se točno sljedeće godine održati parlamentarni izbori, ali je poznato da su Veliku Goricu preselili iz VI. u I. izbornu jedinicu. Tako će se glasači iz našeg grada naći u istoj izbornoj jedinici s onima iz središta Zagreba.

I. izborna jedinica kolokvijalno se smatra najvažnijom, pa će vjerojatno i u predizborno vrijeme u Veliku Goricu puno više dolaziti važnijih političkih igrača nego je to bilo ranije.

Da je tome tako pokazao je u četvrtak SDP-ov koordinator I. izborne jedinice i šef zagrebačkog SDP-a Branko Kolarić. Njega su ugostili gorički SDP-ovci na čelu s Ivanom Mlinar.

Nakon sastanka objavljeno je kako je bilo konstruktivno.

”Razgovoralo se o problemima koji tište sve nas koji živimo i volimo Veliku Goricu te kako pokušati ponuditi optimalna rješenja. Problema je puno: aglomeracija, pročistač, ruglo od tržnice, autobusni kolodvor i javni prijevoz, zdravstvena skrb i mnogi drugi koji zaslužuju biti riješeni za dostojanstven život naših sugrađana zbog kojih smo tu!”, napisali su gorički SDP-ovci na Facebook profilu.

U I. izbornoj jedinici sigurno će HDZ-ovu listu nositi šef stranke i aktualni premijer Andrej Plenković, a listu Možemo!, šuškaju politički kuloari, neće nositi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nego Sandra Benčić koja misli da će naslijediti Plenkovića u Banskim dvorima. Hoće li se u tu utakmicu upustiti i predsjednik SDP-a Peđa Grbin, koji je valjda dosad spoznao živi li u Zagrebu ili Puli (temeljem čega je na ne baš najmoralniji način primao naknadu za odvojeni život iako je zajedno s obitelji živi u Zagrebu), ili će zaigrati na sigurno u istarskoj izbornoj jedinici – još se ne zna.

Pitanje je, naravno, i tko će od goričkih političara doći na izborne liste. Od HDZ-ovaca je siguran gorički gradonačelnik Krešimir Ačkar, a od SDP-ovaca na listi bi se mogao naći stranački doajen iz našeg grada Ivo Jelušić, a možda i Ivana Mlinar.

Dakle, puno je još nepoznanica, ali je već sad jasno da će i ovo predizborno vrijeme biti zanimljivo. Tim više jer nakon laganog testa političke popularnosti na europskim izborima (početkom lipnja 2024.) ubrzo slijede hrvatski parlamentarni, pa predsjednički i onda usred proljeća 2025. lokalni izbori.

Objava Počelo predizborno zagrijavanje za super izbornu godinu: Gorički SDP-ovci ugostili svog koordinatora 1. izborne jedinice Branka Kolarića pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.