Prijava

Vaša prijava

Opet prometna nesreća na križanju Avenije Ivana Pavla II. i ceste D31: Kada će napokon sanirati najopasniju crnu točku u Velikoj Gorici?

[]

crna točka

Nova prometna nesreća dogodila se u petak oko 15:30 sati na najopasnijem velikogoričkom križanju – raskrižju Avenije Ivana Pavla II. i državne ceste D31. Ta crna točka gotovo svakog tjedna je na stupcima medijskih crnih kronika, a bilo je i strašnih nesreća s poginulim osobama.

Ovoga puta, kako nam je javio čitatelj, osobni automobil udario je u stražnji kraj kombija. Čini se da ozlijeđenih nije bilo, a križanjem se zbog očevida otežano vozilo.

Ponovno je, čini se, problem u desnom skretanju iz Avenije Ivana Pavla II. (za vozila koja dolaze iz smjera Interspara), a koja se žele uključiti na D31 i nastaviti dalje prema Sisačkoj ulici, odnosno jugu.

Ovo križanje, tvrde prometni stručnjaci, postalo bi sigurnije gradnjom rotora

To mjesto zahtijeva iznimno veću pozornost budući uključivanje vozača na D31 ne regulira semafor nego samo znak. Državna cesta D31 (ili kako je Goričani zovu istočna obilaznica) je prebrza prometnica na kojoj se vrlo često previše pritisne papučica gasa. Prometni stručnjaci već su više puta upozoravali da bi na tom i sličnim križanjima, umjesto semaforima, promet trebalo regulirati gradnjom rotora. To bi, tvrde oni, usporilo promet. No u Velikoj Gorici ništa se nije promijenilo iako je ta prometnica otvorena prije gotovo deset godina…

Mora li ta crna točka odnijeti još koji život pa tek nova tragedija natjera mjerodavne da se aktivnije uključe u rješavanje ovog najvećeg velikogoričkog prometnog problema?

Objava Opet prometna nesreća na križanju Avenije Ivana Pavla II. i ceste D31: Kada će napokon sanirati najopasniju crnu točku u Velikoj Gorici? pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.