Prijava

Vaša prijava

Damir Slojšek, predsjednik Vijeća GČ Kurilovec: Ne mogu zažmiriti na ignoriranje mogućih problema s novim reciklažnim dvorištem

[]

Nakon objave rezultata javnog natječaja za nastavak gradnje goričkog reciklažnog dvorišta u Kurilovcu i teksta na Gorici.info reagirao je Damir Slojšek, Mostov predsjednik Vijeća gradske četvrti Kurilovec.

– Nakon pročitanih napisa o nastavku radova na novom reciklažnom dvorištu, kao predsjednik Gradske četvrti Kurilovec ne mogu zažmiriti na ovakve stvari i ignoriranje mogućih problema. Jasno je da gradu treba adekvatno reciklažno dvorište, ali ono ne može naruštavati niti ugrožavati živote građana, a u ovom slučaju to su stanovnici Horvatove ulice koja je u neposrednoj blizini budućeg reciklažnog dvorišta. Oni su pisali peticiju protiv tog projekta, ali gradonačelnik se na to nije obazirao. Isto tako znamo kako je također u neposrednoj blizini najavljena gradnja osnovne škole i dvorane te ne želimo da naša djeca budu nezaštićena – ističe Damir Slojšek dodajući:

– Tražim od gradonačelnika i predstavnika grada da se sastanu sa stanovnicima Horvatove ulice te da ih adekvatno educiraju i porazgovaraju s njima o mogućim rješenjima. Odgovore o ovom problemu tražit ću i kao gradski vijećnik.

Peticiju i zahtjev za pomoć oko novog reciklažnog dvorišta tadašnjem v.d. gradonačelniku Velike Gorice Krešimiru Ačkaru u ožujku 2021. godine potpisalo je 117 građana koji žive u okolnim kućama u tom dijelu Kurilovca. Oni su ukazali i na netransparentan način provođenja javne rasprave o tom projektu.

“Kada se izdavala građevinska dozvola za izgradnju reciklažnog dvorišta, Upravni odjel zadužen za urbanizam i zaštitu okoliša ni na koji način nije obavijestio građane koji žive u neposrednoj blizini budućeg reciklažnog dvorišta. Objava informacija na gradskoj oglasnoj ploči ne može se smatrati da su građani obaviješteni jer nitko od nas ne obilazi gradske oglasne ploče i istražuje što na njima piše. Gradska uprava je odluku o izgradnji reciklažnog dvorišta donijela bez konzultacija s građanima koji žive na ovom području i na štetu tih istih građana. Kao što je već navedeno, ni naš predstavnik se nije potrudio obavijestiti svoje sugrađane i susjede.

Svjesni smo da se, na našu žalost, reciklažno dvorište ne može više izmjestiti i zato tražimo postavljanje ograde oko reciklažnog dvorišta visoke dva metra i bukobrana“, pisali su, među ostalim, stanovnici u peticiji.

Treba dodati da su tražili i uređenje okolnih prometnica kako nakon otvorenja reciklažnog ne bi došlo i do prometnog kolapsa u njihovom susjedstvu. Tu su se stvari ipak pomaknule s mrtve točke, uređen je spoj Kirinčićeve prema Ulici 153. brigade HV-a, uskoro bi trebalo krenuti i uređenje drugog dijela Kiričnićeve prema Fabijančićevoj, ali zasad nema ništa s tamošnjim dijelom Horvatove koja je u očajnom stanju.

Objava Damir Slojšek, predsjednik Vijeća GČ Kurilovec: Ne mogu zažmiriti na ignoriranje mogućih problema s novim reciklažnim dvorištem pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.