Prijava

Vaša prijava

TRAGOM PITANJA ČITATELJA Mogu li s važećom parkirnom kartom iz skuplje crvene zone parkirati u jeftinijoj zelenoj bez nove uplate?

[]

parkirnom kartom

Znamo da je u Velikoj Gorici sve manje ulica i parkirališta, posebno u blizini najfrekventnijih gradskih objekata i prostora, u kojima se može besplatno parkirati. Upravo je to ponukalo jednog čitatelja Gorice.info na pitanje vezano uz parkiranje s kupljenom parkirnom kartom.

– Vrlo često petkom ili subotom odem automobilom do gradske tržnice i parkiram u crvenoj, najskupljoj zoni. Tako je bilo i prošle subote, ali sam još nakon placa morao nešto nabaviti u Robnoj kući. Zato sam, nakon 20-ak minuta iskorištene skuplje parkirne karte, premjestio vozilo u zelenu, jeftiniju zonu. Za svaki slučaj sam kupio novu kartu. Zanima me jesam li se mogao parkirati bez nadoplate do isteka parkirne karte iz crvene zone? – zanimalo je našeg čitatelja.

Naravno, bilo bi logično da se karta iz skuplje zone može bez problema do kraja iskoristiti u jeftinijoj. Bilo bi logično, ali znamo gdje živimo, u zemlji gdje će većina onih koji naplaćuju usluge (sjetimo se samo pohlepe većine trgovačkih lanaca) iskoristiti svaku i najmanju mogućnost da nam što dublje zavuku prste u novčanik i izvuku iz njega što više mogu.

Stoga smo pitanje o parkingu postavili odgovornima u VG Komunalcu, gradskoj tvrtki koja se, među ostalim, brine i o naplati parkiranja.

– Vaš čitatelj je bez problema mogao iskorisiti još 40 minuta u 2. zoni s kartom iz 1. zone koju je koristio 20 minuta. Za nastavak parkiranja iz skuplje u jeftinijoj zoni vrijedi ista karta, dok obrnuto ne vrijedi – odgovorili su nam iz VG Komunalca.

VG Komunalac jedna je od onih (malobrojnijih) tvrki koje nisu iskoristile uvođenje eura na početku ove godine kako bi pretvaranjem cijena parkiranja iz kune malo zaradili – zaokružujući nove cijene u svoju korist. Upravo suprotno, zaokružili su cijene u prvoj zoni u korist građana, pa je parkiranje na najskupljim lokacijama tada malo pojeftinilo.

Ako i vi imate pitanje na koje vam mi možemo pomoći naći odgovor javite se OVDJE  ili na našu mail adresu redakcija@gorica.info

Objava TRAGOM PITANJA ČITATELJA Mogu li s važećom parkirnom kartom iz skuplje crvene zone parkirati u jeftinijoj zelenoj bez nove uplate? pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.