Prijava

Vaša prijava

Upaljen meteoalarm za velikogoričko i zagrebačko područje: Već noćas nam stiže jaka kiša, grmljavina i olujni vjetar

[]

nevrijeme

Upalio se žuti meteoalarm za šire zagrebačko i velikogoričko područje za petak. No, vrijeme će se početi mijenjati već noćas, pa će posebice sutra prijepodne biti kišovito s grmljavinom i jakim vjetrom, objavio je DHMZ.

Evo prognoze za petak:

U noći i prijepodne jače naoblačenje s kišom i pljuskovima s grmljavinom, koji na širem području grada mogu biti izraženiji. Poslijepodne sunčanije, ali ne i posve stabilno. Puhat će umjeren, povremeno i jak jugozapadni i južni vjetar. Temperatura većinom od 12 do 17°C.

Upaljena su tri meteoalarma za naše područje:

Vjetar: Mjestimice olujni udari juigozapadnog i južnog vjetra. Najjači udari vjetra više od 65 km/h.

Kiša: Mjestimice obilna kiša. Količina oborine više od 30 mm.

Grmljavinsko nevrijeme: Lokalno izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom i pojačanim vjetrom. Vjerojatnost grmljavine 50-70%.

Sutra popodne vrijeme bi se trebalo popraviti, ali  bi kiše još moglo biti u noći na subotu. Tijekom subote ne bi trebalo biti padalina, kaže prognoza za naše područje. Treba naglasiti da će biti hladnije i da temperatura u subotu ne bi trebala biti puno viša od 10 stupnjeva.

U nedjelju će najviša dnevna temperatura zraka skočiti i za više od pet stupnjeva u odnosu na subotu, no ponovo možemo očekivati jaku kišu, grmljavinu i olujno nevrijeme, posebno oko podneva i u ranim poslijepodnevnim satima.

 

Objava Upaljen meteoalarm za velikogoričko i zagrebačko područje: Već noćas nam stiže jaka kiša, grmljavina i olujni vjetar pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.