Prijava

Vaša prijava

Brojni stanovnici našeg grada prisjećaju se poginulih u Domovinskom ratu: Veliku Goricu obasjale svijeće u čast Vukovaru i Škabrnji

[]

vukovar škabrnja

Večer prije 18. studenoga, dana kada je okupator nakon herojske obrane zauzeo Vukovar i dana kada je pala Škabrnja, Hrvatsku obasja plamen tisuća i tisuća svijeća. Tako je i u Velikoj Gorici. Time se izražava počast svim poginulima u Domovinskom ratu, a posebno onima iz Vukovara i Škabrnje.

Na brojnim lokacijama u našem gradu upaljene su svijeće. Već tradicionalno ispred velike zastave svijeće su zapalili predstavnici Gradske četvrti Hrvatski velikani, dok su u Kurilovcu to učinili predstavnici tamošnje gradske četvrti i udruga umirovljenika, DVD-a, NK Kurilovec i ŽRK Udarnik.

Velikogoričani su također dali obol obrani Vukovara, a neki se iz grada nisu vratili u Turopolje. I danas, 32 godine nakon što su vukovarski branitelji 87 dana odolijevali nadmoćnom agresoru, rane još nisu zacijelile. Kako u Vukovaru, tako i u Škabrnji. Stoga se trebamo sjećati žrtve koju su stanovnici i branitelji tih mjesta, ali i čitave Hrvatske podnijeli u Domovinskom ratu.

vukovar škabrnja
Počast žrtvama odana je u Velikoj Gorici

 

Objava Brojni stanovnici našeg grada prisjećaju se poginulih u Domovinskom ratu: Veliku Goricu obasjale svijeće u čast Vukovaru i Škabrnji pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.