Prijava

Vaša prijava

Tjedna prognoza vremena: Čeka nas prohladno vrijeme, u utorak dosta kiše, a u petak se temperature zraka penju na 15 stupnjeva

[]

zimska služba

I ovaj tjedan čeka nas “šareno“ vrijeme. Uglavnom će biti prohladno, ali bi južni vjetar na šire područje Zagreba i Velike Gorice u petak mogao donijeti i gotovo proljetne temperature.

Evo prognoze DHMZ-a za danas:

Umjereno i pretežno oblačno, ujutro na širem području grada ponegdje uz mogućnost magle. Vjetar slab, poslijepodne će zapuhati umjeren jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka od -4 do -1, a najviša dnevna između 5 i 7 °C.

Slične dnevne temperature zraka čekaju nas i u utorak, ali bez noćnih minusa. No, tijekom dana na našem području trebalo bi biti dosta kiše.

Vrijeme bi se u srijedu trebalo stabilizirati, trebalo bi biti i dosta sunca, a temperature će odgovarati ovom dobu godine – noćne oko nule, najviše dnevne do 5 stupnjeva Celzijevih.

Noć na četvrtak trebala bi biti lagano u minusu, a poslije podne trebao bi zapuhati jugozapadnjak koji će donijeti topliji zrak.

Južni i jugozapadni vjetar puhat će i u petak, pa bi najviše dnevne temperature zraka na našem području mogle dosegnuti i gotovo proljetnih 15 stupnjeva. No, vrijeme neće baš biti lijepo. Padat će kiša, a i vjetar bi mogao biti jači.

U petak kasno popodne vjetar bi trebao stati, a temperatura zraka će se vratiti u očekivane okvire, pa ćemo u subotu mjeriti tek tri-četiri stupnja, a prema večeri bit će i minusa. Prema sadašnjoj slici u subotu bi također moglo biti nešto kiše.

Dakle, snijeg u našim krajevima, posebno u nižim dijelovima, ovog se tjedna baš i ne očekuje… Vozila zimske službe tijekom noći već se mogu vidjeti na velikogoričkim cestama, ali zasad nemaju previše posla.

Objava Tjedna prognoza vremena: Čeka nas prohladno vrijeme, u utorak dosta kiše, a u petak se temperature zraka penju na 15 stupnjeva pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.