Prijava

Vaša prijava

Koncertom Prljavog kazališta završila proslava Dana grada: Goričani uživali uz poznate pjesme, dobro društvo i kuhano vino

[]

prljavog kazališta

Završna proslava u povodu Dana grada održana je na Trgu Stjepana Radića u društvu Prljavog kazališta. Mnogobrojna publika, unatoč cjelodnevnoj kiši, uživala je u dvosatnoj izvedbi Prljavaca. Plesalo se i pjevalo, pilo kuhano vino i ono najvažnije – zabavljalo!

Prljavo Kazalište zagrebački je rock sastav koji svoje početke bilježi još dalekih sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća. Grupa je to uz čije pjesme pjevuši cijela Hrvatska, a i šire. Proslavivši se albumom Crno-bijeli svijet objavljenim 1980. godine, započeli su eru nezaboravnih pjesama. Od onih kojima pozivaju na ples poput “Mi plešemo” pa do emotivnih uradaka “Heroj ulice” ili “Mojoj majci”, Prljavo Kazalište svoje je ime duboko utisnulo u povijest hrvatske popularne kulture.

Publiku Velike Gorice zagrebački bend ugrijao je poznatim pjesmama “Ne zovi mama doktora”, “Kiše jesenje”, “Kao ja da poludiš”, “Pisma ljubavna” i mnogim drugima. Prljavci su pjesmama brzo azgrijali Goričane i izmamili osmijeh svima. Srcem znani stihovi odjekivali su Trgom, budeći ono istinsko što rođendan grada slavi. Stariji, mlađi i oni koji se tako osjećaju pjevali su iz sveg glasa uz tople napitke i dobar ritam glazbe.

Posljednji put kada su Prljavci zapjevali na Radićevu trg bilo je prije osam godina, također na Dan grada. Kako ih tada nije zaustavila velika hladnoća, tako niti ovaj put kišne kapi nisu ih spriječili zabaviti goričku publiku.

prljavog kazališta

– Iako lijeva kiša, zabavljamo se i pjevamo na sav glas! Nije nam hladno u ovolikoj grupi ljudi koja pleše jer je predivno biti okružen dobrom ekipom i još boljom muzikom na jedan ovako kišni dan. Glazba nas tjera van iz kuća i svojih soba da budemo s prijateljima i pjevamo pjesme koje volimo, a baš je to ono što nam treba. Puni smo stresa, jedni zbog ispita u školi, drugi zbog posla. Zato mi plešemo, ma cijeli dan i noć! – poručila je jedna posjetiteljica rođendanskog koncerta.

prljavog kazališta

Prljavo Kazalište uskoro kreće na turneju Hrvatskom. Tako već za tri dana nastupaju u Rijeci. Kako kažu, mnogo toga imaju planiranog iduće godine te pozivaju sve obožavatelje da im se pridruže na nadolazećim koncertima.

Koncertom Prljavog kazališta zaključena je proslava Dana grada i blagdan svete Lucije. Goričani su doista uživali u svakoj pjesmi. (Marta Crnogaća)

Objava Koncertom Prljavog kazališta završila proslava Dana grada: Goričani uživali uz poznate pjesme, dobro društvo i kuhano vino pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.