Prijava

Vaša prijava

Ne paničarite ako danas čujete sirene u Velikoj Gorici i Zagrebu: Civilna zaštita od 8 do 16 sati testira novu opremu

[]

sirene

Sirene koje biste mogli čuti danas na području Velike Gorice i Zagreba neće biti znak za uzbunu. Ravnateljstvo civilne zaštite danas od 8 do 16 sati na području ta dva grada provest će pregled i funkcionalno ispitivanje novih kapaciteta sustava za uzbunjivanje.

Riječ je o testiranju nove opreme za koju je potrebno provesti ispitivanje, kako bi se utvrdilo zadovoljava li sve tehničke zahtjeve.

Testiranje podrazumijeva puštanje znakova za uzbunjivanje, pri čemu će se puštati više različitih zvučnih znakova – prestanak opasnosti, nadolazeća opasnost i neposredna opasnost. – objavili su iz policije

Sirene se neće čuti na području cijelog grada Zagreba i Velike Gorice, kao što je to slučaj s redovitim ispitivanjem koje se provodi svake prve subote u mjesecu u 12 sati, već samo na lokacijama na kojima je instalirana nova oprema.

Radi se o 10 lokacija na području Zagreba i jednoj lokaciji u Velikoj Gorici u Ulici Slavka Kolara 21, poručili su iz policije uz molbu građanima za razumijevanje.

Objava Ne paničarite ako danas čujete sirene u Velikoj Gorici i Zagrebu: Civilna zaštita od 8 do 16 sati testira novu opremu pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.