Prijava

Vaša prijava

Svanulo je toplo i vjetrovito jutro: Temperatura zraka već je na 14 stupnjeva, a zbog jakog vjetra na snazi je meteoalarm

[]

jutro

Toplo i vjetrovito jutro svanulo je na velikogoričkom i širem zagrebačkom području. Temperature zraka u 6 sati kretale su se oko 14 stupnjeva Celzijevih, a puhao je jugozapadni vjetar.

Evo kakvo nas vrijeme čeka tijekom ovog petka:

Umjereno do pretežno oblačno, s južinom razmjerno vjetrovito te iznadprosječno toplo. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, u okolnom gorju na udare i olujan. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 18 °C.

Osim ovo jutro, jak vjetar će, dakle, obilježiti i ostatak dana.

Zbog toga je za naše područje objavljen žuti meteoalarm:

Jak jugozapadni vjetar, lokalno s olujnim udarima, osobito u višim predjelima. Najjači udari vjetra 40-75 km/h. BUDITE NA OPREZU zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Subota će biti slična petku, ali krajem dana moguća je i kiša. Ona će obilježiti i čitavu nedjelju, a temperatura će se kretati oko 10 stupnjeva.

Nakon toga slijed zahlađenje, ali ne radi se o onim pravim zimskim hladnoćama, nego o temperaturama koje se ni u najhladnijem dijelu dana neće spuštati ispod ništice, dok će najviše dosezati oko 7 do 8 stupnjeva, pa čak i pokoji stupanj više.

Objava Svanulo je toplo i vjetrovito jutro: Temperatura zraka već je na 14 stupnjeva, a zbog jakog vjetra na snazi je meteoalarm pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.