Prijava

Vaša prijava

Goričkim umirovljenicima i ove godine stižu uskrsnice: Kreću se od 40 do 110 eura

[]

umirovljenicima

Gorički umirovljenici koji imaju mirovinu do 380 eura i ove će godine dobiti uskrsnicu. Umirovljenicima s najnižim mirovinama bit će isplaćeno 110 eura uskrsnice, za one koji primaju od 200,01 do 300 eura stiže 55 eura, a onima čije su mirovine od 300 do 380 eura pripada 40 eura uskrsnice, najavili su iz gradske uprave.

Isplata uskrsnica bit će u Fini od 15. ožujka do 5. travnja. Mjerilo za isplatu uskrsnice umirovljenicima predstavlja iznos u stavci ″mirovina″, bez dodataka.

Umirovljenici i korisnici nacionalne naknade koji su upisani u Evidenciju umirovljenika Grada Velike Gorice u svrhu isplate božićnice u 2023. godini, a koji i dalje udovoljavaju propisanim kriterijima ne moraju se ponovno upisivati u Evidenciju te uskrsnicu mogu preuzeti u FINA-i.

Evo kako se upisati u evidenciju

Umirovljenici i korisnici nacionalne naknade koji nisu upisani u Evidenciju umirovljenika Grada Velike Gorice trebaju ispuniti obrazac i dostaviti sljedeće dokumente:

  • dokaz o prebivalištu (kopija osobne iskaznice ili uvjerenja o prebivalištu),
  • dokaz o visini mirovine (odrezak od mirovine ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima ili potvrda o visini mirovine izdana od HZMO-a za prethodni mjesec ili Rješenje o mirovini za korisnike koji su u zadnja 3 mjeseca ostvarili pravo na mirovinu),
  • dokaz o priznavanju prava na nacionalnu naknadu za starije osobe (Rješenje ne starije od 3 mjeseca ili obavijest poslovne banke iz koje je vidljivo da je korisniku isplaćena nacionalna naknada za prethodni mjesec),
  • kopiju dokumenta iz kojeg je vidljiv OIB korisnika

Obrazac se može preuzeti na web stranici Grada Velike Gorice, te na porti gradske uprave. Ispunjen i potpisan obrazac i pripadajući prilozi predaju se u Grad Veliku Goricu, Trg kralja Tomislava 34, (šalter u prizemlju), radnim danom od 9 do 15 sati. Dokumentacija se može i skenirati te poslati na mail adresu uskrsnice@gorica.hr.

Prijave za nove korisnike zaprimaju se od 26. veljače do 15. ožujka.

Kako bi preuzeli uskrsnicu umirovljenici odnosno korisnici nacionalne naknade za starije osobe moraju doći osobno, ponijeti osobnu iskaznicu te dokument iz kojeg je vidljiv njihov OIB.

U slučaju spriječenosti dolaska umirovljenika odnosno korisnika nacionalne naknade, uskrsnicu može preuzeti i druga osoba koja mora predočiti svoju osobnu iskaznicu te osobnu iskaznicu i dokument iz kojeg je vidljiv OIB korisnika uskrsnice.

Objava Goričkim umirovljenicima i ove godine stižu uskrsnice: Kreću se od 40 do 110 eura pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.