Prijava

Vaša prijava

Prvi petak u ožujku donosi nam “Petek na Gorice”: Ukusne domaće zalogaje i unikatne proizvode potražite kod Muzeja Turopolja

[]

domaće zalogaje

Nakon kratke zimske pauze, prvi petak u ožujku donosi nam manifestaciju „Petek na Gorice“. Na poznatoj lokaciji u Parku Plemenite općine turopoljske 1. ožujka od 11 sati počinje druženje i opuštanje uz ukusne domaće zalogaje i unikatne proizvode. Na prvi ovogodišnji Petek stiže 28 izlagača s domaćim i unikatnim proizvodima najavljuju iz Turističke zajednice.

Mljac plac bit će posvećen gastro delicijama našega kraja na kojem će posjetitelji moći degustirati i kupiti proizvode lokalnih OPG-ova. Turopoljski štrukli „Cipov“ Ivane Belošević, kolači napravljeni od sezonskih namirnica, domaća ukusna sarma, buševski bažul – samo su dio delicija koje će pripremit članice Društva žena iz našeg kraja. Neće nedostajati ni svježeg sira i vrhnja iz Mini sirane Kolarić i OPG-a Mira Krković, slatkog meda OPG-a Balažić, no sve to samo je dio bogate ponude koja vas čeka na prvom proljetnom „Petku na Gorice“ kod Muzeja Turopolja.

domaće zalogaje
Foto: Gorica.info

Uz štruklu, pivo ili kolačić u ruci, ponudu će nadopunit i neizostavni ove manifestacije, a to je kreativni kutak pod nazivom ART plac. Svi ljubitelji umjetnina, unikatnih i lijepih predmeta tako mogu prošetati ART placom na kojem će lokalni obrtnici kao što su – Obrt Mogut, Megy design, MartArt-Turopolka, Global studio dizajn, OPG Rosa, Obrt Venir Result, Obrt Božidar Petras, Kreativna ovčica i ostali, pokazati svoje umijeće.

Suveniri i torbe s turopoljskim motivima, ručno izvezeni odjevni predmeti, šalice, magneti, slike, nakit, ukrasi za dom, heklane haljine, cvijeće, ruže i još mnoga toga samo su mali dio onoga što će se moći kupiti i u petak kod Muzeja.

Ono što će se posebno svidjeti, kažu iz Turističke zajednice, onima koji se ne mogu pridružiti u ranim jutarnjim satima je predstavljanje Peteka kroz video prijenos uživo. Zabilježite u kalendare jer ćemo ovaj petak dovesti naše sudionike pred vaše male ekrane te će vam oni pokazati što ćete moći tijekom dana pronaći na njihovim štandovima

Uz ponudu izlagača, tu je i raznolik zabavni i edukativni program za sve uzraste. Ovog petka pridružit će se Marija Hubak koja je u Veliku Goricu dovela Babysteps program poticanja ranog razvoja  i HZJZ sa svojim edukativnim program o osvješćivanju o raku debelog crijeva.

Objava Prvi petak u ožujku donosi nam “Petek na Gorice”: Ukusne domaće zalogaje i unikatne proizvode potražite kod Muzeja Turopolja pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.