Prijava

Vaša prijava

Oni jednostavno obožavaju knjige i čitanje: Proglašeni Najčitači Gradske knjižnice za prošlu godinu

[]

najčitači

Gradska knjižnica Velika Gorica ovaj tjedan organizira cijeli niz zanimljivih događanja povodom svog dana koji se obilježava u petak, 8. ožujka. Jedno od događanja je i proglašenje Najčitača Gradske knjižnice u 2023. godini.

Valerija Vukelić proglašena je Najčitačicom Središnjeg odjela. U knjižnicu dolazi dva puta tjedno i naprosto “guta” knjige. Obožava ljubavne romane, a najdraža spisateljica joj je Monica McCarty.

najčitači

Najčitači dječjeg odjela su Jakob Majurec koji ima samo tri godine, ali čita kao veliki. Najdraže su mu knjige o Peppi Pig, Paw Patrol i Barba Papi. Jakob u knjižnicu dolazi jednom tjedno u pratnji mame Brigite i tate Domagoja i osim što voli posuđivati knjige, ima i svoje favorite za čitanje u knjižnici – to su Pinokio, Snjeguljica, Crvenkapica.

Posebnu nagradu Dječjeg odjela osvojila je Gracijela Došen. Na Dječji odjel Gradske knjižnice dolazi zbog volontiranja preko udruge Smiješak za sve.

Gracijela ističe kako u knjižnici uvijek nađe široku ponudu knjiga i slikovnica, a posebno ističe susretljivost i ljubaznost knjižničara i knjižničarki. Voli čitati, ljubav je to koja se ne može opisati, a koju je prenijela i na volontiranje. Djeci voli čitati tematski različite slikovnice, uvijek drugačije i novo pa kaže da upravo to može dobiti u knjižnici. Sretna je što ima priliku ujedno biti član udruge i član knjižnice i to spojiti u jednu priču. Zahvaljuje se knjižnici na nagradi kao i udruzi Smiješak za sve koja joj omogućuje volontiranje u dječjim bolnicama i odjelima.

Najčitači Područne knjižnice Galženice su Mirjana Obuljen i učenica Ana Lovrić.

Mirjana je umirovljena prevoditeljica s francuskog, engleskog i talijanskog jezika. Voli suvremenu literaturu, ali i klasike. Među njenim najdražim autorima su fizičar Richard Feynman, izraelski autor Amos Oz i mađarska spisateljica Magda Szabo.

Knjige posuđuje isključivo u Knjižnici Galženici za koju kaže da je jedno čudesno mjesto gdje radi najsimpatičnija grupa ljudi te je prezadovoljna uslugama. Svima poručuje da treba puno čitati, pronaći svoju strast za nečime, nikako ne kukati u životu i ne biti površan.

najčitači

Ana je učenica trećeg razreda OŠ Nikole Hribara koja najviše voli čitati zagonetke, kažu iz knjižnice.

– Naši najčitači zaljubljenici su u pisanu riječ koja ih vodi u neke druge, daleke svjetove. Ovim putem im još jednom čestitamo na pročitanom brdu knjiga i njihovom entuzijazmu i ljubavi prema knjigama – poručuju iz Gradske knjižnice.

Ako još niste član Gradske knjižnice Velika Gorica, iskoristite priliku besplatnog upisa za nove članove u petak, 8. ožujka. Novi korisnici mogu se uz predočenje osobne iskaznice (zdravstvene iskaznice za djecu) upisati u jednom od tri odjela knjižnice – Središnjem odjelu za odrasle, u Područnoj knjižnici Galženica ili u Dječjem odjelu tijekom radnog vremena knjižnice od 8 do 19.30 sati.

Objava Oni jednostavno obožavaju knjige i čitanje: Proglašeni Najčitači Gradske knjižnice za prošlu godinu pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.