Prijava

Vaša prijava

GASTRO PATROLA: Restoran The One ide prema vrhu goričke gastronomske ponude, stoga bi ga ljubitelji dobre hrane trebali obavezno testirati

[]

the one

Restoran The One jedan je od najnovijih ugostiteljskih objekata na karti Velike Gorice i okolice. Radi se o restoranu koji djeluje u sklopu hotela Garden Hill, jednog od boljih goričkih hotela koji se diči s četiri zvjezdice.

Kao što je moguće vidjeti na još uvijek nepromijenjenim internetskim stranicama hotela, nekada se njihov restoran zvao The Hill. Dičio se taj restoran a lá carte jelima temeljenim na tradicionalnoj hrvatskoj kuhinji, organizacijom domjenaka, svadbi i ostalih svečanosti. No, taj restoran nije se uspio pozicionirati na goričkoj gastronomskoj karti.

Stoga su ga vlasnici prije koji mjesec odlučili rebrendirati i krenuti u dokazivanje da se kod njih može dobro pojesti.

Tako smo i mi, nakon nekoliko razgovora s prijateljima tipa “jeste bili u onom novom restoranu hotela Garden Hill“, odlučili vidjeti što se to tamo događa.

Restoran je, kao i hotel, na odličnoj poziciji, ima dovoljno parkinga, a do njega se može i lagano propješačiti od strogog goričkog centra (ako pod time smatramo prostor oko Muzeja Turopolja) za svega nekoliko minuta.

The One je moderan, prozračan restoran s dosta svjetla, interijer je solidan uz zanimljivu igru s cvijećem na jednom od zidova.

Gužve nije bilo, pa smo vrlo brzo posluženi i krenuli kušati što nam to nude kuhari. Posluga je bila odmjerena, nenametljiva, brza…

Probali smo govedsku juhu koja je bila solidna, ali ipak premalo topla, gotovo mlaka.

Pljukanci s kozicama, koji mogu poslužiti i kao toplo predjelo ili glavno jelo, bili su vrlo dobri čak i bolji nego prosječni koji se mogu kušati u pristojnim restoranima. Ovi pljukanci imali su solidan morski/mediteranski okus (zbog sušenih rajčica i prženih kapara) dok se puno češće na drugim mjestima mogu probati oni koji su, ajmo ih tako nazvati, sirasti, odnosno prepuni vrhnja u umaku.

Pureći medaljoni u pravilu su jednostavno, obično jelo. No, vrlo lako se mogu prepeći i postati suhi. Ovi u The Oneu bili su taman sočni. Jelo je još bolje budući su medaljoni u umaku od parmezana s crumble orasima i njokima od cikle.

Probali smo i svinjski file u korici od bučinih sjemenki na pireu od batata. Sve to s reduciranim crnim vinom i blanširanim mahunama. Sjajno pripremljeno, balansirana kombinacija okusa u kojoj je sve bilo kao po špagi. I razne teksture pomogle su da jelo ne bude dosadno.

Za desert “pala“ je torta s pistacijama koja je bila čisto ok.

Sva ova jela bila su po narudžbi ili, rekli bi naši ljudi, a lá carte. Cijene su bile ugodno iznenađenje. Juha 3,50 eura, pljukanici 8, pureći medaljoni također 8, svinjski file 10, salata 3, sokovi 2,80. Za hotel s 4 zvjezdice vrlo pristojno. A porcije – više nego solidne.

No, cijene su još pristojnije ako se odlučite za tzv. tjednu ponudu. Tamo su cijene jela 6, 7 ili 8 eura, nudi se sve od gulaša od sipe sa zelenim rezancima, pohana piletina sa špinatom i pireom, teleće pečenje s krumpirom, pečena patka s mlincima. Taj jelovnik mijenja se svakog tjedna i na njemu je pet-šest jela. Probali smo dio i te ponude, kvaliteta je visoka, porcije izdašne, a cijene, kao što smo i napisali, više nego pristojne kao za gablec.

Primjedba restoranu The One je relativno tanak jelovnik na kojem se, primjerice, nudi tek sedam glavnih jela plus dva vege jela. OK, to bolje izgleda kada se doda još onih pet-šest jela koja su na tjednoj ponudi.

S druge strane, bolje je da su jela koje se nude ukusna i kvalitetna nego da vam sline poteku dok čitate jelovnik, a kada kušate jela ostanete neugodno iznenađeni.

Evo i konačnih ocjena za The One:

Hrana – 32/40
Lokacija – 5/5
Usluga – 18/20
Uređenje – 8/10
Vrijednost za novac – 22/25

UKUPNO –85/100.

Ukratko, The One zaslužuje da ga posjetite i testirate budući je solidno krenuo prema vrhu goričke i turopoljske gastronomske ponude.

Gastro patrola projekt je Gorice.info kojem je cilj promovirati gastronomiju u našem kraju, zanimljiva jela i dobre restorane. Istodobno ukazujemo i na ono što bi trebalo popraviti kako bi, u konačnici, gosti kasnije još više uživali u objektima koje posjeti Gastro patrola. Iznosimo subjektivne dojmove o restoranima koje obilazimo, ali nastojimo biti što objektivniji. Ovaj projekt nije sponzoriran od onih koje ocjenjujemo.

Foto: Gorica.info

Objava GASTRO PATROLA: Restoran The One ide prema vrhu goričke gastronomske ponude, stoga bi ga ljubitelji dobre hrane trebali obavezno testirati pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.