Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica bit će domaćin Dana cikloturizma: Želimo se pozicionirati kao vodeća lokacija za razvoj ovog vida turizma u Hrvatskoj

[]

cikloturizma

Velika Gorica bit će domaćin šestih Dana cikloturizma koji će se održati od 9. do 11. travnja. Konferencija će okupiti predstavnike ministarstava, turističkih zajednica, općina, gradova, turističkih agencija, turističkih subjekata i poduzetnika u turizmu, najavljeno je na konferenciji za novinare u Turističkoj zajednici Velike Gorice.

– Mislim da je Velika Gorica najbolje mjesto za održavanje ovakve konferencije jer naš grad svojom biciklističkom infrastrukturom i izvrsnim prometnim položajem, različitim konfiguracijama terena i prirodnim ljepotama idealna za razvoj cikloturizma. Imamo više od  50 kilometara biciklističkih staza i planiramo raditi na daljnjem razvoju i proširenju kapaciteta cikloturizma – kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Podsjetio je kako je prije dvije godine osvijetljena staza od Zagreba do Velike Gorice, ali i staza koja ide uz Vukovinsko jezero, koju će biti otvorena za koji dan. To najbolje dokazuje na kojoj je razini cikloturizam u našem gradu – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

“Pripremamo cjeloviti projekt razvoja cikloturizma u Turopolju”

Direktorica Turističke zajednice Velike Gorice Maja Toth govorila je o povezanosti Velike Gorice i Zagreba biciklističkom infrastrukturnom koja omogućuje sigurno prometovanje između ova dva grada. Podsjetila je na biciklističke staze koje prolaze kroz Turopolje, Posavinu i Vukomeričke gorice. Tu su još i staze koje vode prema Sisku, Pisarovini i Pokupskom i koje koristi velik broj biciklista – kazala je Toth.

Velika Gorica poznata je po svojim biciklijadama, a u pripremi je cjeloviti projekt razvoja cikloturizma u Turopolju. Želimo se pozicionirati kao vodeća lokacija za razvoj cikloturizma u Hrvatskoj, poručila je Maja Toth.

Karlo Kučan, pokretač Dana cikloturizma istaknuo je kako ovakav događaj može privući puno ljudi i spojiti različite grane turizma koje različite destinacije nude.

Velika Gorica je zanimljiva za održavanje Dana cikloturizma jer je najveći grad u Zagrebačkoj županiji i odlično povezana sa Zagrebom, a tu je i zeleno Turopolje idealno za bicikliranje. I zato Velika Gorica najbolje opisuje moto ovogodišnje konferencije “Urban Mobility, Green Adventures”, kazao je Kučan.

– Nama je važno da populariziramo cikloturizam, kao najbržu rastuću granu turizma i zato konferenciju ne održavamo samo u mjestima i gradovima koji su uz obalu, nego u onim gradovima koje imaju puno više za ponuditi od samog sunca i mora, kako kroz prirodne tako i urbane i kulturne ljepote – istaknuo je Kučan.

Objava Velika Gorica bit će domaćin Dana cikloturizma: Želimo se pozicionirati kao vodeća lokacija za razvoj ovog vida turizma u Hrvatskoj pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.