Prijava

Vaša prijava

Na otvorenju Poduzetničkog inkubatora najavljeno: Velika Gorica bi trebala dobiti dnevnu bolnicu

[]

inkubatora

Premijer Andrej Plenković otvorio je u srijedu gorički Poduzetnički inkubator. Na otvorenju inkubatora su uz domaćina gradonačelnika Krešimira Ačkara, bili ministri Šime Erlić i Radovan Fuschs, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predsjednik Udruge gradova Željko Turk te brojni drugi gosti i uzvanici.

U izgradnju i opremanje Poduzetničkog inkubatora uloženo je 3,47 milijuna eura, od čega 2,82 milijuna eura europskih sredstava, a ostatak je iz goričkog i županijskog proračuna.

Gradonačelnik Ačkar podsjetio je kako je u posljednjih osam godina u Veliku Goricu uloženo više od 100 milijuna eura bespovratnih sredstava. Od prosječnog grada postali smo moderan europski grad po mjeri svakog stanovnika, istaknuo je Ačkar.

– Prije ovoga smo bili na otvaranju Regionalnog centra kompetentnosti koji se savršeno nadovezuje na ovaj Poduzetnički inkubator. Ranije smo imali problema sa deficitarnim strukovnim zanimanjima, a sada za njih vlada veliki interes. Zahvaljujući Vladi, europskim sredstvima i mojim suradnicima, danas govorimo o Velikoj Gorici koja je postala poželjan grad za život.

Pred nama su novi izazovi kroz koje hrabro kročimo dalje. Uz dva nova velika vrtića koaj ćemo graditi, proširenje OŠ Eugena Kumičića i izgradnju nove osnovnu školu u Kurilovcu, u našem gradu se gradi i nogometni kamp. Uskoro raspisujemo natječaj za izgradnju Centra za starije te intenzivno razgovaramo o dnevnoj bolnici s predsjednikom Vlade – kazao je Ačkar.

Dnevna bolnica gradila bi se uz obilaznicu od Zmaja prema Poduzetničkom inkubatoru, pojasnio je Ačkar.

Uz Zadar, Velika Gorica je najpoželjniji grad za život, kazao je Ačkar što je nasmijalo ministra Erlića koji je iz Zadra. Ačkar na kraju poručio da će upravo Velika Gorica biti najpoželjniji grad za život u Hrvatskoj.

“Velika Gorica inteligentno je iskoristila europska sredstva”

– Ovaj projekt je primjer kako je Velika Gorica inteligentno iskoristila sredstva koja smo prije nekoliko godina namijenili najvećim gradovima u Hrvatskoj. Precizno ste definirali što nedostaje mladim poduzetnicima i krenuli u realizaciju ovog projekta Ovaj inkubator daje veliku šansu mladim poduzetnicima da svoje ideje uz potporu i realiziraju – rekao je premijer Plenković i podsjetio što je sve Vlada učinila za poduzetnike i gospodarstvenike u ovom mandatu.

Za dnevnu bolnicu u Velikoj Gorici, premijer je kazao kako u sljedećim mjesecima treba razraditi model te dnevne bolnice jer za ovako veliki grad je ona ključna.

Dnevna bolnica bi bila povezana s jednim od zagrebačkih kliničkih bolničkih centara i na taj način bi se rasteretilo zagrebačke bolnice, a s druge bi zdravstvene usluge bile pristupačnije građanima Velike Gorice i Turopolja, pojasnio je Plenković.

Moderan Poduzentički inkubator ima više od 20.000 kvadrata, 32 ureda s 24 radna mjesta u zajedničkom radnom prostoru za poduzetnike početnike, dvije manje dvorane za sastanke, modularnu dvoranu sa150 mjesta.

 

inkubatora

inkubatora
  
inkubatora

Objava Na otvorenju Poduzetničkog inkubatora najavljeno: Velika Gorica bi trebala dobiti dnevnu bolnicu pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.