Prijava

Vaša prijava

Šesti Dani cikloturizma održat će se u Velikoj Gorici: Biciklizam je zdrava alternativa korištenju automobila

[]

cikloturizma

Šesti Dani cikloturizma počinju u srijedu 10. travnja u Velikoj Gorici. Dvodnevna konferencija okupit će predstavnike ministarstava, turističkih zajednica, općina, gradova, turističkih agencija, turističkih subjekata i poduzetnika u turizmu.

Velika Gorica je odabrana za održavanje Dana cikloturizma jer je najveći grad u Zagrebačkoj županiji i odlično povezana sa Zagrebom, a tu je i zeleno Turopolje idealno za bicikliranje. I zato Velika Gorica najbolje opisuje moto ovogodišnje konferencije “Urban Mobility, Green Adventures”.

Biciklizam se u velikom dijelu Europe snažno promovira kao ekološki i društveno održiva te zdrava alternativa korištenju automobila koja urbane prostore može potpuno promijeniti. Popularizacija biciklizma kao prijevoznog sredstva neminovno će povećati interes za cikloturizmom kao vrstom razonode i odmora, a promjene u infrastrukturi koje se događaju potkanut će njihov daljnji rast.

Urbano i prirodno, unutar konteksta cikloturizma nisu isključivi pojmovi. Ovogodišnji Dani cikloturizma bavit će se upravo tim brisanjem granica između nužnosti transformacije naših gradova iz “automobilskih” u “biciklističke” i mogućnostima kako novu zelenu stvarnost možemo povezati s razvojem cikloturističke ponude, najavljuju organizatori.

Objava Šesti Dani cikloturizma održat će se u Velikoj Gorici: Biciklizam je zdrava alternativa korištenju automobila pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.