Prijava

Vaša prijava

Velika izložba retrivera u Velikoj Gorici: U naš grad stiže više od 600 pasa iz 33 zemlje

[]

retrivera

Više od 600 pasa pasmine retriver iz 33 zemlje stiže ovaj vikend u Veliku Goricu. Naš grad je domaćin Retriver vikenda, prvog takvog događaja u Hrvatskoj na kojem će posjetitelji u dvorištu Osnovne škole Eugena Kvaternika moći razgledati predivne pse i uživati u bogatom edukativnom programu.

Izložbu organizira Retriver klub Hrvatske u suradnji s Gradom Velikom Goricom, rečeno je na konferenciji za novinare u Turističkoj zajednici.

Retrivere će predstaviti uzgajivači i vlasnici iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Češke, Rusije i Poljske. Dan prije Retriver vikenda, u Zagrebu se održava velika svjetska izložba pasa te će brojni retriveri doći i u Veliku Goricu, najavila je Marijana Račić iz Retriver kluba Hrvatske.

retrivera

Na izložbi će posjetitelji moći vidjeti svih šest pasmina retrivera, ali i neke od najpoznatijih i najtrofejnijih pasa u pasminama koji su aktualni svjetski prvaci. Pse će ocjenjivati osam međunarodnih sudaca specijalista iz šest različitih zemalja – kazala je Račić.

U subotu od 10 sati do 14 sati organiziran je bogat edukativan program za sve uzraste. Posjetitelji će moći doznati više o školovanju pasa i pasa za traganje na pokaznoj vježbi koju organizira MUP.

– Retriveri pomažu čovjeku u svakodnevnom životu. Psi iz našeg kluba, služe za otkrivanje droge i eksploziva, pomažu slabovidnim osobama, služe kao terapijski psi, mogu otkriti epi napadaj, a viđamo ih i akcijama spašavanju jer su odlični potražni spasilački psi – kazala je  Marijana Račić.

Edukativni program u subotu namijenjen je svim dobnim skupinama, a prvenstveno djeci jer zdrav odnos s psom treba graditi od malena, poručila je Račić uz poruku da život bez psa bi bio potpuno drugačiji nego što ga danas poznajemo.

Objava Velika izložba retrivera u Velikoj Gorici: U naš grad stiže više od 600 pasa iz 33 zemlje pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


Tradicionalni 30. koncert Tamburaškog orkestra HRT-a

Petek na Gorice: sudjelovali mali poduzetnici 4.b razreda