Prijava

Vaša prijava

„Retriver vikend“ u Velikoj Gorici: Na dvodnevnu međunarodnu izložbu stižu najljepši psi iz cijele Europe

[]

najljepši psi

Najljepši psi retriveri iz Hrvatske i brojnih europskih zemalja stižu u Veliku Goricu. Velikogoričani će ih moći vidjeti ovaj vikend u dvorištu Osnovne škole Eugena Kvaternika. Na dvodnevnu izložbu stiže 620 retrivera iz 33 zemlje, a o pobjednicima će odlučivati osam međunarodnih sudaca specijalista.

– Na izložbi će posjetitelji moći vidjeti svih šest pasmina retrivera, ali i neke od najpoznatijih i najtrofejnijih pasa u pasminama koji su aktualni svjetski prvaci – najavila je Marijana Račić iz Retriver kluba Hrvatske.

U subotu, 27. travnja od 10 do 14 sati organiziran je edukativni program namijenjen svim dobnim skupinama.

Račić posebno poziva obitelji s djecom da dođu i upoznaju ove predivne pse jer, kako kaže, zdrav odnos s psom treba graditi od malena.

Program počinje u 10 sati kada će MUP predstaviti pse koji su obučeni za traženje droga i eksploziva. Sat vremena kasnije, predstavit će se Udruga za dobrobit i zaštitu životinja INDIGO.

Zoran Horina, član Retriever kluba Hrvatska govorit će o spasilačkim i potražnim psima koji su se posebno iskazali nakon potresa koji su pogodili Hrvatsku prije četiri godine. Kako terapijski psi i psi pomagači pomažu osobama koje trebaju pomoć, pokazat će na predavanju Damir Vučić.

U 13 sati na rasporedu je prezentacija pod nazivom „Nosework“ na kojoj će se pokazati posjetiteljima kako podići istančani pseći njuh.

Ako ne stignete u subotu, izložbu možete posjetiti i u nedjelju. Ulaz na “Retriever weekend” je besplatan.

Objava „Retriver vikend“ u Velikoj Gorici: Na dvodnevnu međunarodnu izložbu stižu najljepši psi iz cijele Europe pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.