Prijava

Vaša prijava

Crveni križ zaposlio 10 žena koje brinu o 60 starijih i osoba s invaliditetom

[]

crveni križ

Crveni križ Velike Gorice kroz projekt “Zaželi za Veliku Goricu” zaposlio je 10 žena koje brinu o starijim osobama i osobama s invaliditetom. Njima pružaju besplatnu uslugu pomoći u kući koja uključuje nabavu hrane, lijekova, pripremu obroka, pospremanje stana ili kuće, brigu o njezi, razgovor i druženje…

Projekt je krenuo 1. ožujka i trajat će 36 mjeseci, a potporu i podršku u svakodnevnom životu dobilo je 60 osoba s područja Velike Gorice. Interes za pomoć u kući je veliki, postoji i lista čekanja, a javni poziv za prijavu je trajno otvoren, kazala je Renata Deak, ravnateljica Crvenog križa na predstavljanju projekta.

Projekt “Zaželi” vrijedan je 495 tisuća eura koji su osigurani iz Europskog socijalnog fonda. Partneri na projektu su Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija. Grad je osigurao sredstva za topli obrok zaposlenim ženama, županija će sufinancira regres i božićnicu dok troškove prijevoza pokriva Crveni križ.

Predsjednik Gradskog vijeća Darko Bekić pohvalio je projekt “Zaželi” te izrazio zadovoljstvo što se provodi u našem gradu.

– Projekt koji u fokusu ima brigu o starijim osoba i osobama s invaliditetom stvarno zaslužuje punu pozornost. Naš Crveni križ svakodnevno vodi brigu o starijim sugrađanima koji su sami i ne mogu se pobrinuti za sebe.

Provođenje ovog projekta pomoći će našim sugrađanima da se ne osjećaju usamljenima, da mogu očekivati i dobiti od nas pomoć, pa i toplu riječ koja nekad puno više znači od materijalne pomoći – istaknuo je Bekić.

U ime Zagrebačke županije pročelnica Ksenija Čuljak kazala je kako su osigurali 70.000 eura za provedbu projekta „Zaželi“. Ovo nije prva suradnja županije na ovom projektu.

crveni križ

– Prije pet godina gradskim društvima Crvenog križa kupili smo automobile za obilazak terena. Suradnja je široka i nadamo se da zajednički možemo pokriti ljude u potrebi na području Zagrebačke županije – kazala je Ksenija Čuljak.

crveni križ
 
crveni križ

crveni križ

crveni križ

Objava Crveni križ zaposlio 10 žena koje brinu o 60 starijih i osoba s invaliditetom pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.