Prijava

Vaša prijava

Manifestacija “Naš njemački u kazalištu” i ove godine u Velikoj Gorici

[]

naš njemački

U Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica u subotu, 25. svibnja održat će se 4. kazališno druženje “Unser Deutsch im Theater” (“Naš njemački u kazalištu”). To je manifestacija koja okuplja djecu predškolske i osnovnoškolske dobi koja su uključena u program ranog učenja njemačkog jezika.

Dvanaest skupina s 220 djece i njihove 23 mentorice pokazat će predstave koje nisu samo kazališne izvedbe – one su rezultat kreativnog procesa učenja njemačkog jezika s elementima plesa, glume i igre.

– Pozivamo sve zainteresirane da dođu u subotu, program počinje u 10 sati. Podržite naše najmlađe i pogledajte kako se jezik pretvara u umjetnost, a učenje u zabavu. Ulaz je slobodan – rekla nam je Renata Marinković Krvavica, voditeljica projekta.

naš njemački

Kazališno druženje “Naš njemački u kazalištu” održava se po drugi puta u Velikoj Gorici predstavljajući značajan doprinos kulturnom životu našeg grada.

Dramska pedagogija je bitan element u spontanom usvajanju stranog jezika, čineći proces učenja zanimljivim i interaktivnim. Kroz igru, ples, glumu i improvizaciju djeca se na kreativan i motivirajući način upoznaju sa stranim jezikom, koristeći ga u različitim kontekstima. Aktivnim sudjelovanjem u stvaranju predstave djeca jačaju samopouzdanje, uče komunicirati na konstruktivan način i razvijaju jezične vještine, pojašnjava Renata Marinković Krvavica.

Cilj ovog projekta, kojeg je pokrenulo Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkog jezika uz podršku Goethe Instituta Zagreb i Agencije za odgoj i obrazovanje, je promoviranje učenja njemačkog jezika od najranije dobi.

Objava Manifestacija “Naš njemački u kazalištu” i ove godine u Velikoj Gorici pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.