Prijava

Vaša prijava

Za osobe s invaliditetom: Besplatni pravni savjeti i korištenje Gradskog bazena

[]

osobe s invaliditetom

Zahvaljujući projektu “Zdravi i sigurni non-stop” osobe s invaliditetom s područja Velike Gorice imaju pravo na besplatne pravne savjete i rekreacijsko plivanje na Gradskom bazenu.

Projekt provodi Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreb) uz financijsku potporu Grada Velike Gorice, a namijenjen je svim osobama s invaliditetom s goričkog područja i okolice.

– Rekreacijsko plivanje obuhvaća besplatno korištenje Gradskog bazena osobama s invaliditetom srijedom od 11 do 12 sati. Za aktivnosti rekreacijsko plivanje obavezna je prethodna prijava u UIR Zagreba, osobnim dolaskom u prostorije UIR Zagreba, telefonom (01/4876294) ili e-mailom (stanko@uir-zagreb.hr) – pojašnjavaju iz udruge.

Kroz pravno savjetovalište osigurana je besplatna primarna pravna pomoć osobama s invaliditetom s područja Velike Gorice i okolice u prostorijama UIR Zagreba (Nova cesta 86, Zagreb), telefonom i internetom, utorkom i četvrtkom od 15 do 18 sati. Obavezna je prethodna rezervacija termina savjetovanja osobnim dolaskom u prostorije UIR Zagreba, e-mailom (pravnik@uir-zagreb.hr) ili telefonom na brojeve 01/4876301, 4829119, 4829392.

Od ukupnog broja članova s područja Zagreba i Zagrebačke županije, UIR Zagreba s područja Velike Gorice i okolice ima 343 registrirana člana (235 žena i 108 muškaraca). Inače, prema podacima iz Izvještaja o osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj (9/2023.), u Velikoj Gorici je registrirano 8.883 osoba s invaliditetom.

Projekt “Zdravi i sigurni non-stop” UIR Zagreba provodi u razdoblju od 1. lipnja do 31. prosinca 2024. godine. Projekt je usmjeren na osobe s područja Velike Gorice i okolice koje imaju rješenje o invaliditetu ili stupnju tjelesnog oštećenja, rješenje o osobnoj invalidnini ili tuđoj njezi i pomoći ili potvrdu o statusu osobe s invaliditetom.

Objava Za osobe s invaliditetom: Besplatni pravni savjeti i korištenje Gradskog bazena pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.