Prijava

Vaša prijava

Stižu velike vrućine: U drugom dijelu tjedna mjerit ćemo i +36 stupnjeva u hladu, a onda – nevrijeme

[]

ljubimce vrućina

Ovaj tjedan u naše će krajeve stići i ovosezonski prvi pravi toplinski val. Tako da će predstojeće dane obilježiti vrućine koje će rasti kako ćemo se približavati vikendu, a onda – nova promjena.

Evo prognoze DHMZ-a za ponedjeljak:

Pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom te vrlo toplo, popodne i vruće. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura zraka između 14 i 17, a najviša dnevna od 28 do 30 °C.

Utorak će obilježiti potpuno vedro nebo, a temperatura će na širem zagrebačkom i velikogoričkom području dosegnuti 31 stupanj. Ni u noći koja će uslijediti temperatura neće pasti ispod 20 stupnjeva Celzijevih.

Srijeda će biti poput utorka, ali u najtoplijem dijelu dana mjerit će se stupanj više nego dan ranije.

Četvrtak će obilježiti, posebno poslijepodne, naoblaka. Noć će biti vrlo topla, živa u termometru neće pasti ispod 23 stupnja.

Petak će obilježiti prave ljetne vrućine. Na našem području bit će i 36 stupnjeva Celzijevih. Treba se, dakle, pripremiti za nadolazeći prvi pravi toplinski val ovog ljeta. I to bi se trebalo dogoditi upravo 21. lipnja, na prvi dan ljeta.

A za vikend se očekuje nova promjena. Vrućine će nestati, u 24 sata temperatura će pasti za desetak stupnjeva, a u subotu poslijepodne mogući su pljuskovi s grmljavinom.

Precizniju i pouzdaniju prognozu za predstojeći vikend znat ćemo sljedećih dana.

Objava Stižu velike vrućine: U drugom dijelu tjedna mjerit ćemo i +36 stupnjeva u hladu, a onda – nevrijeme pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.