Prijava

Vaša prijava

Meteorolozi upozoravaju: Danas toplinski val, sutra popodne moguće grmljavinsko nevrijeme

[]

tudjmanac, meteorolozi

Meteorolozi upozoravaju na vremenske prilike za nedjelju i ponedjeljak na širem zagrebačkom i velikogoričkom području. Stoga je i za danas i za sutra objavljen žuti meteoalarm, stoji na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Evo na što meteorolozi upozoravaju za danas:

Toplinski val. Maksimalna temperatura viša od 33 °C; minimalna temperatura viša od 20 °C.
BUDITE NA OPREZU zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece.

Evo i upozorenja za ponedjeljak koje vrijedi od 15 do 24 sata:

Moguće lokalno grmljavinsko nevrijeme. Vjerojatnost grmljavine viša od 70 %.
BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Prisjetimo se, i prošli toplinski val, prije tjedan dana, završio je promjenom vremena i nevremenom koje je, srećom, zaobišlo naše područje.

Nakon ponedjeljka, predviđaju meteorolozi, čeka nas uglavnom ugodan tjedan. Noći bi ti trebale na širem zagrebačkom i velikogoričkom području biti ugodnije budući će temperatura pasti ispod 20 stupnjeva.

Lakše bi trebalo biti i tijekom dana. Najviše dnevne temperature trebale bi se tijekom ovog tjedna kretati od 25 do 27 stupnjeva Celzijevih. Vikend bi mogao biti za koji stupanj topliji.

Ipak za precizniju prognozu za sljedeći vikend ipak treba pričekati još koji dan.

Objava Meteorolozi upozoravaju: Danas toplinski val, sutra popodne moguće grmljavinsko nevrijeme pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.