Prijava

Vaša prijava

Stigao novi prijevoznik: Velikogoričani se od danas voze besplatno po gradu i okolnim naseljima

[]

besplatno

Na goričkim lokalnim linijama od danas vozi Arriva i to besplatno. U prometu je 18 autobusa koje će voziti 52 vozača. Velikogoričani su dobili besplatni prijevoz unutar grada i prema okolnim naseljima. Sve je počelo prije dvije godine kada je ZET najavio kako više nema interesa pružati uslugu prijevoza na području grada.

Na javnom natječaju izabrana je tvrtka Arriva s kojom je potpisan sedmogodišnji ugovor vrijedan 20,5 milijuna eura bez PDV-a.

Uvedene su i nove linije koje će povezati središte Velike Gorice i željeznički kolodvor, jedna linija će voziti prema Poslovnoj zoni Meridan 16, a po prvi put uvedena je i linija za Veliku Mlaku i Mičevec.

Besplatnu kartu putnici će dobiti kod vozača, a karta služi kao svojevrsni pokaz i može se koristiti za neograničen broj vožnji. Iako je prijevoz besplatan, putnici moraju imati kartu jer je tako propisano Zakonom o komunalnom linijskom prijevozu. Ona je svojevrsno osiguranje za putnika u slučaju bilo kakve nesreće kojom dobiva mogućnost traženja odštete. Besplatne karte mogu se preuzeti i u prizemlju zgrade Gradske uprave.

S novim gradskim autobusom danas se provozao i gradonačelnik Krešimir Ačkar, zamjenik Neven Karas, predsjednik Gradskog vijeća Darko Bekić, pročelnici, gradski vijećnici, direktori gradskih poduzeća…

Gradonačelnik Ačkar je istaknuo kako se uvođenjem besplatnog gradskog prijevoza odgovorilo na potrebe građana.

– Mičevec još nikad nije bio povezan javnim prijevozom s Velikom Goricom. Tu je i  Poslovna zona Meridian 16 gdje radi jako puno ljudi koji također trebaju prijevoz do posla. Veseli nas što ovi autobusi pokazuju identitet našega grada. Stojimo na raspolaganju svim sugrađanima koji smatraju da linije i vozni redovi ne odgovaraju njihovim potrebama jer sada imamo upravljačka prava i odličnu suradnju s Arrivom. Moći ćemo se dogovarati i izlaziti u susret stanovnicima – poručio je Ačkar.

Arriva: Spremni smo na izmjene linija prema potrebama građana

Iz Arrive su zadovoljni suradnjom s Velikom Goricom i najavljuju da su spremni na izmjene linija prema potrebama građana.

– Spremni smo na iskorak i velika ulaganja u Zagreb i Zagrebačku županiju. Suradnja s Velikom Goricom je na izuzetnoj razini. Mobilnost je i preduvjet demografskog razvoja, ostanka i opstanka. Mehanizam mobilnosti je živ i prilagođavat će se kroz vrijeme i spremni smo na otvaranje i novih linija i polazaka prema potrebama građana. Došli smo ovdje da ostanemo. Želimo produbiti suradnju i sa sportskim klubovima, vjerskim institucijama i kulturno-umjetničkim društvima – rekao je predsjednik uprave Arriva Hrvatska Dražen Divjak.

besplatno

Goričke linije vozit će uz domaće vozače i dio vozača iz Nepala. Iz Arrive ističu kako žele stvoriti  jaku ekipu domaćih vozača. I dalje su u potrazi za vozačima. Divjak ih je pozvao da se pridruže njihovom timu.

U razgovoru s nepalskim vozačima doznajemo da su jako zadovoljni uvjetima rada, a posebno s putnicima za koje kažu da su jako ljubazni. Uče hrvatski jezik kako bi se lakše sporazumjeli s putnicima.

I putnici su također zadovoljni, za neke linije kažu da treba pojačati vozni red o čemu su već razgovarali s čelnim ljudima grada.

U prometu će biti MAN i IVECO autobusi koji se redovito servisiraju i održavaju sukladno pravilima Europske unije.

– Autobusi se servisiraju svaka četiri tjedna. Sigurnost i tehnička ispravnost ne dolaze u pitanje. Sigurnost je jedan od glavnih postulata našeg poslovanja – istaknuo je Divjak.

Zanimljivo je da je ZET na području našeg grada počeo voziti davne 1977. i to 1. srpnja. I novi prijevoznik koji je zamijenio ZET počinje voziti na isti datum.

besplatno

besplatno

Objava Stigao novi prijevoznik: Velikogoričani se od danas voze besplatno po gradu i okolnim naseljima pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.