Prijava

Vaša prijava

Matematiku je učio brojne generacije Velikogoričana: Preminuo je Andrija Buklijaš

[]

andrija buklijaš

U 71-godini života zauvijek nas je napustio dugogodišnji pedagog, društveni i politički aktivist Andrija Buklijaš (1953.-20024.).

Rođen je u Zavojanima kraj Vrgorca. Nakon studija na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu čitav svoj radni vijek proveo je kao nastavnik matematike u školama u Dragljanu, Krašiću i Velikoj Gorici, gdje je živio od 1980. godine.

andrija buklijaš
Foto: Privatna arhiva

Odgojio je mnogo generacija učenika Osnovne škole Eugena Kvaternika (ranije OŠ Antun Cvetković) u kojoj je dočekao i mirovinu.

Slovio je kao omiljeni učitelj i kolega, a dugo je godina bio i sindikalni aktivist. Bio je aktivni član Hrvatske narodne stranke u njeno ‘zlatno doba’, od 1999. do 2016. godine pa je bio i potpredsjednik njene velikogoričke podružnice te predsjednik njenoga nadzornog odbora.

Za svoj je istrajan i čestit rad 2015. nagrađen najvišom stranačkom nagradom ‘Krešimir Džeba’. U više je mandata bio i član Vijeća Gradske četvrti ‘Miljenko Granić’, a od 2005. do 2009. godine bio je član Gradskoga poglavarstva Velike Gorice, gdje se istaknuo svojim analitičkim i konstruktivnim raspravama i prijedlozima.

Zahvalni smo na prijateljstvu, brojnim druženjima, zajedničkim aktivnostima i radosnim trenutcima koje smo proveli s našim dragim Andrijom, napisao je na društvenim mrežama Goran Beus Richmbergh.

Objava Matematiku je učio brojne generacije Velikogoričana: Preminuo je Andrija Buklijaš pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.